Menu

Chiropractor bij nekklachten

Heeft u de afgelopen tijd last van uw nek of rug? Dan is het verstandig om direct contact te maken met een specialist. Mocht u te lang met bepaalde klachten rondlopen kan dit namelijk negatieve gevolgen hebben voor uw gezondheid. Voorkom chronische pijn en ga direct in gesprek met een specialist. Veel mensen gaan naar de fysiotherapeut indien ze last hebben van nek en rugklachten. De fysiotherapeut verhelpt de problemen slechts tijdelijk. Het is beter om een afspraak in te plannen bij de chiropractor. Een chiropractor is een deskundige op het gebied van nekpijn, rugpijn, spierpijn en gewrichtspijn. Door toepassing van alternatieve geneeswijzen is succes gegarandeerd als het gaat om lichamelijke klachten. Maar wat doet een chiropractor nou eigenlijk?

Welke handelingen worden er nou verricht?

De Chiropractor kent een hoop handelingen die worden ingezet om nekklachten te voorkomen. Hierbij is het van belang dat ze altijd kijken naar de oorzaak. Als de oorzaak bekend is wordt de meest effectieve methode toegepast. De meest voorkomende handeling is de manipulatietechniek. Tijdens deze techniek wordt u op de zij gelegd. Vervolgens manipuleert de chiropractor door middel van tegengestelde bewegingspatronen uw zenuwfunctie. Tijdens de manipulatietechniek maakt het lichaam vaak een knakkend geluid. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat dit geluid volkomen onschuldig is.

Daarnaast is de medical taping ook een veel gebruikte methode. Hierbij worden stukken tape aangebracht op het lichaam rondom de nek en wervelkolom. Door het juiste gebruik van deze tape krijgt het lichaam een betere doorbloeding en kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden. Naast deze voordelen zorgt het ook voor een stabilisatie van uw houding. Mocht u namelijk van plan zijn om uw rug te bollen, dan trekt de tape aan de haarzakjes waardoor u direct overeind schiet. Het is hierbij belangrijk dat u de tape laat aanbrengen door een deskundige die hier echt ervaring mee heeft. Mocht u dit niet doen, dan bestaat er een kans dat de voordelen die gepaard gaan met de medical taping niet van toepassing zijn.

Waar moet u op letten bij het kiezen van een deskundige

Bij het kiezen van een deskundige is het verstandig om te kijken naar de achtergrond van de betreffende deskundige. Hierbij is het van cruciaal belang dat de chiropractor ook diploma’s heeft voor het uitoefenen van bepaalde methoden. Vooral bij Dry Needling is het belangrijk dat de specialist in bezit is van een certificaat. U wilt immers niet dat een onervaren specialist met naalden in uw lichaam prikt. Het is aan te raden om een kennismakingsgesprek in te plannen. Op deze manier kun je kijken of je ook een persoonlijke klik hebt. Het is natuurlijk wel zo fijn als u zich goed voelt bij de specialist.

Mocht u twijfelen of u naar de fysiotherapeut of de chiropractor moet gaan, dan is het verstandig om in gesprek te gaan met een onafhankelijke partij. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een huisarts. De huisarts kan samen met u kijken naar de klachten waarbij een advies op maat gegeven kan worden.

Deel dit artikel!
Over de schrijver: Stein
0 Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden getoond.