Menu
Sale

Aciclovir

Artikelnummer: 1d704a6cf89a.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 56,00.Huidige prijs is: € 51,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Aciclovir?

Aciclovir staat bekend als een remmer van diverse virussen op vele verschillende plaatsen van het lichaam. De meest werkzame stof in het medicijn is tevens aciclovir. Het middel wordt voornamelijk voorgeschreven bij virusinfecties zoals. Deze kunnen echter in vele verschillende vormen voorkomen: van een geslachtsziekte tot gordelroos of een koortslip.

Wanneer gebruikt u Aciclovir?

Aciclovir wordt voornamelijk gebruikt bij de bestrijding van de virussen Herpes en Varicella. Dit medicijn zorgt ervoor dat deze virussen geen eiwitten kunnen aanmaken in het lichaam, waardoor de virussen veel minder ziekteverwekkend zijn en zelfs helemaal kunnen verdwijnen. Aciclovir wordt voornamelijk gebruikt bij de behandeling van verschillende infecties aan de huid en de slijmvliezen. Hierbij kunnen we denken aan de geslachtsziekte herpes genitalis, maar ook aan gordelroos en oogontstekingen. Het middel wordt daarnaast soms preventief voorgeschreven bij mensen die last hebben van terugkerende herpes genitalis en bij verschillende herpes infecties die door beenmergtransplantatie of orgaantransplantaties zijn ontstaan.

Wanneer kunt u geen Aciclovir gebruiken?

Er zijn diverse redenen waarom u dit medicijn niet kunt gebruiken. Allereerst is het medicijn ongeschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de bestandsdelen aciclovir, valaciclovir of een van de andere stoffen die in het medicijn opgenomen zijn. Daarnaast dient u voorzichtig met dit middel te zijn wanneer u nierproblemen heeft of reeds een hoge leeftijd heeft bereikt. Over het gebruiken van dit medicijn in combinatie met een zwangerschap is weinig bekend en daarom is voorzichtigheid geboden. Wanneer u borstvoeding geeft, is een kuur tot zeven dagen geen enkel probleem. Wanneer u van plan bent om het medicijn langer te gebruiken dan een week terwijl u borstvoeding geeft, is het verstandig te overleggen met een arts.

Hoe dient u Aciclovir te gebruiken?

Het is aan te raden om de eerste dosis van dit medicijn zo snel mogelijk na het begin van de infectie in te nemen. Neem het medicijn in met water. Dit kan namelijk buik en darmproblemen voorkomen. Daarnaast raden we aan om Aciclovir tijdens of na het eten in te nemen zodat het beter door het lichaam opgenomen wordt. Het is mogelijk om de tabletten te kruimelen in een glas water en dit op te drinken.

Dosering

De dosis hangt af van de aandoening waarvoor u het medicijn gebruikt. Over het algemeen geldt er een dosis van twee keer per dag 500 mg voor volwassenen. Bij ernstige gordelroos kan er echter zelfs 5 keer per dag 800 mg worden gebruikt.

Bijwerkingen

Dit medicijn heeft weinig bijwerkingen. Slechts zelden komen er bijwerkingen als hoofdpijn, duizeligheid, vermoeidheid en koorts voor. Daarnaast kan de huid gevoeliger worden of kunnen er maag-darmklachten ontstaan. De kans hierop is echter klein.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Aciclovir”