Menu
Sale

Adalat

Artikelnummer: e2d4e835c182.

* Oorspronkelijke prijs was: € 71,00.Huidige prijs is: € 65,90.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Adalat?

Adalat is een zogeheten calciumblokker. Dit is een geneesmiddel dat de bloedvaten ontspant, zodat het bloed gemakkelijker door de aderen kan lopen. Omdat het bloed gemakkelijker kan stromen, verlaagt de bloeddruk en hoeft het hart minder hard te werken. Adalat is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat u altijd een recept nodig heeft om dit medicijn te kunnen verkrijgen en gebruiken.

Wanneer gebruikt u Adalat?

Adalat wordt voornamelijk voorgeschreven bij het fenomeen van Raynaud. Dit is een aandoening waarbij de doorbloeding in de vingers en/of de tenen sterk vermindert. Hierdoor de voelen de vingers en tenen koud aan en verkleuren eventueel. Neemt de bloedtoevoer weer toe, dan ontstaan er juist klachten als tintelingen, zwelling en pijnklachten. Adalat wordt gebruikt om de doorbloeding in de vingers en tenen te verbeteren, zodat alle klachten van het fenomeen van Raynaud afnemen.

Wanneer gebruikt u geen Adalat?

Adalat is niet geschikt voor mensen die jonger zijn dan 18 jaar oud. Ook niet geschikt als i overgevoelig bent voor de werkzame stof en hulpstoffen in het geneesmiddel, rifampicine gebruiken of onlangs een hartaanval hebben gehad. Omdat Adalat een wisselwerking kan hebben met andere geneesmiddelen, meldt de patiënt altijd zijn of haar huidige medicatie aan een arts voor Adalat wordt voorgeschreven. De arts bepaalt vervolgens of Adalat wel of niet gebruikt mag worden door de betreffende patiënt.

Hoe dient u Adalat te gebruiken?

Adalat wordt geleverd in de vorm van capsules. Een capsule Adalat moet in zijn geheel en met wat vloeistof worden ingenomen, dit mag met of zonder voedsel. Omdat Adalat beïnvloed kan worden door grapefruit(sap), mag de gebruiker geen grapefruit(sap) nemen als hij of zij behandeld wordt met dit geneesmiddel.

Dosering

Adalat wordt geleverd in capsules van 5 milligram of 10 milligram. De arts bepaalt welke capsules de gebruiker moet nemen. De gebruikelijke dosering van Adalat is driemaal daags (om de acht uur) een capsule van 5 milligram of van 10 milligram. Voor de behandeling van andere aandoeningen, geldt een andere dosering. Het geneesmiddel mag niet gebruikt worden door kinderen die jonger zijn dan 18 jaar oud.

Bijwerkingen

Tijdens het gebruik van Adalat kan de patiënt te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen, waaronder hoofdpijn, blozen, obstipatie (verstopping), het vasthouden van vocht en duizeligheid. Heeft de gebruiker veel of lang last van deze of andere bijwerkingen, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Adalat”