Menu
Sale

Adartrel

Artikelnummer: e07b8436470d.

* Oorspronkelijke prijs was: € 70,70.Huidige prijs is: € 65,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Adartrel?

Adartrel is een geneesmiddel dat onder de noemer dopamine-agonisten valt. Het is een geneesmiddel dat de werkzame stof ropinirol bevat: een middel dat de aansturing van de spieren vanuit de hersenen beïnvloedt. Het geneesmiddel helpt de klachten van aandoeningen als het Restless Legs Syndroom en de ziekte van Parkinson te verminderen.

Wanneer gebruikt u Adartrel?

Adartrel wordt voorgeschreven aan mensen die te maken hebben met het Restless Legs Syndroom of de ziekte van Parkinson. Bij het Restless Legs Syndroom heeft de patiënt te maken met een tintelend, jeukend en soms pijnlijk gevoel in de benen, waardoor het lastig is om de benen stil te houden. Niet alleen stilzitten wordt lastig, maar ook slapen kan lastiger worden. Door Adartrel in te nemen, worden de klachten van de aandoening minder en worden zaken als stilzitten en slapen gemakkelijker. Het geneesmiddel kan ook voorgeschreven worden bij de ziekte van Parkinson, maar dan vaak wel in combinatie met een ander geneesmiddel.

Wanneer gebruikt u geen Adartrel?

Adartrel mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stof of de hulpstoffen in het geneesmiddel. Ook is het geneesmiddel niet geschikt voor mensen met een ernstige lever- of nieraandoening. Mensen die andere geneesmiddelen gebruiken, moeten dit altijd aan hun arts melden. Adartrel kan namelijk een wisselwerking hebben met andere geneesmiddelen.

Hoe dient u Adartrel te gebruiken?

Wordt Adartrel gebruikt tegen het Restless Legs Syndroom, dan hoeft het geneesmiddel slechts eens per dag ingenomen te worden. Door het geneesmiddel enkele uren voor het slapengaan te nemen, profiteert de gebruiker in de nacht optimaal van de werking van het geneesmiddel en dit bevordert de nachtrust. Om Maag-darmklachten te voorkomen, wordt aangeraden om het geneesmiddel met wat voedsel in te nemen.

Adartrel wordt doorgaans eerst voorgeschreven in een lagere startdosering, om na enkele dagen over te gaan op een hogere dosering. Welke doseringen dit precies zijn, wordt bepaald door een arts.

Dosering

Adartrel wordt eenmaal daags gebruikt, bij voorkeur twee tot drie uur voor het slapengaan. De arts bepaalt welke start- en onderhoudsdosering de gebruiker voorgeschreven krijgt. Voor de behandeling van de ziekte van Parkinson geldt een andere dosering.

Bijwerkingen

Adartrel kan, net zoals andere geneesmiddelen, voor bepaalde bijwerkingen zorgen. Denk hierbij aan misselijkheid en braken, maar ook aan duizeligheid, vermoeidheid en zelfs het erger worden van de rusteloze benen. Bij het opmerken van een van deze bijwerkingen of andere klachten door het gebruik van dit geneesmiddel, wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Adartrel”