Menu

Adenuric

Artikelnummer: dfb79cfa1647.

*  147,29

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Adenuric?

Adenuric is een geneesmiddel dat de werkzame stof febuxostat bevat. Het geneesmiddel verlaagt het urinezuurgehalte in het bloed, waardoor er minder of helemaal geen uraatkristallen meer gevormd worden rond de gewrichten. Door Adenuric te gebruiken, worden jichtklachten verminderd en voorkomen.

Wanneer gebruikt u Adenuric?

Adenuric wordt voorgeschreven om jicht te behandelen. Jicht betreft een ontsteking in de gewrichten, waardoor de gewrichten rood, warm, dik en pijnlijk worden. De aandoening wordt veroorzaakt door urinezuur, dat standaard in het bloed voorkomt en normaliter wordt opgelost. Als er te veel urinezuur in het bloed zit, gaan er zogeheten uraatkristallen neerslaan in de gewrichten en deze harde kristallen zorgen voor de klachten van jicht. Adenuric voorkomt dat er te veel urinezuur wordt gevormd, waardoor jichtaanvallen voorkomen en verminderd kunnen worden.

Wanneer gebruikt u geen Adenuric?

Adenuric is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stof of een van de hulpstoffen in het medicijn. Worden er andere medicijnen gebruikt, dan moet de patiënt dit altijd doorgeven aan de arts. De arts bepaalt vervolgens of Adenuric wel of niet gecombineerd mag worden met de huidige medicatie.

Hoe dient u Adenuric te gebruiken?

Adenuric wordt geleverd in de vorm van tabletten, die de gebruiker iedere dag op hetzelfde tijdstip in moet nemen. Het kan enige tijd duren voor de effecten van Adenuric merkbaar zijn. In dit geval blijft de gebruiker het geneesmiddel gebruiken, aangezien dit medicijn langdurig ingenomen moet worden voor de beste effecten.

Dosering

Adenuric wordt geleverd in tabletten van 80 milligram en in tabletten van 120 milligram. Een arts bepaalt welke tabletten de gebruiker nodig heeft voor de beste werking van het geneesmiddel. De gebruikelijke dosering van het geneesmiddel is 1 tablet per dag en hier mag de gebruiker niet van afwijken.

Bijwerkingen

Adenuric wordt over het algemeen goed verdragen, maar er zijn bijwerkingen die op kunnen treden tijdens het gebruik van dit geneesmiddel. De meest voorkomende bijwerkingen van Adenuric zijn hoofdpijn, een tijdelijke verergering van de jichtklachten, huiduitslag, duizeligheid, misselijkheid, slaperigheid, diarree en slaapproblemen. Heeft de gebruiker last van deze of andere klachten door het gebruik van Adenuric, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Adenuric”