Menu
Sale

Aerius

Artikelnummer: 49d7db688d55.
Categorie:

*  34,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Aerius?

Aerius is een anti-allergiemedicijn dat onder de noemer ‘antihistaminicum’ valt. De werkzame stof in het medicijn, desloratadine, zorgt ervoor dat het lichaam minder heftig reageert op bepaalde prikkels. Dit kunnen prikkels zijn als stuifmeel en huisstofmijt, maar ook bepaalde voedingsmiddelen. Het medicijn maakt niet slaperig en dit maakt Aerius uniek en erg gebruiksvriendelijk als anti-allergiemedicijn.

Wanneer gebruikt u Aerius?

Aerius wordt voorgeschreven bij mensen die bepaalde klachten ervaren door een allergie, bijvoorbeeld bij hooikoorts, een allergie voor huisstofmijt of een allergie voor husdieren. Ook helpt het medicijn bij overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen, met een allergische reactie tot gevolg. Aerius blokkeert de aanmaak van histamine door de histaminereceptoren in het lichaam, waardoor allergische klachten voorkomen en/of verminderd worden.

Wanneer kunt u geen Aerius gebruiken?

Aerius is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor desloratadine, de werkzame stof in het medicijn. Patiënten met nierproblemen of andere ernstige gezondheidsklachten, moeten met een arts overleggen of zij het medicijn mogen gebruiken.

Hoe dient u Aerius te gebruiken?

Aerius kan gebruikt worden in de vorm van een tablet of in de vorm van een drank. De tablet moet in zijn geheel worden doorgeslikt met een grote hoeveelheid water en de drank wordt gedoseerd en vervolgens ingenomen met de maatlepel die bij het medicijn geleverd wordt. De drank wordt doorgaans gebruikt door kinderen, terwijl de tablet vaker bij volwassen patiënten voorgeschreven wordt.

Dosering

De aanbevolen dosering voor Aerius tabletten is eenmaal daags 1 tot 2 tabletten in de voorgeschreven sterkte (volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar) of eenmaal daags 1 tablet in de voorgeschreven sterkte (kinderen van 6 tot 12 jaar). De aanbevolen dosering voor Aerius in de vorm van de drank, is eenmaal daags 10 ml (volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar), eenmaal daags 5 ml (kinderen van 6 tot 12 jaar) of eenmaal daags 2,5 ml (kinderen van 1 tot 6 jaar).

Alleen in overleg met een arts mag er een andere dosering aangehouden worden.

Bijwerkingen

Het gebruik van Aerius kan voor bijwerkingen zorgen, waaronder vermoeidheid, slaperigheid, hoofdpijn en een droge mond en/of keel. Alleen bij ernstige bijwerkingen is het nodig om contact op te nemen met een arts. Houden de bijwerkingen lang aan, dan kan de patiënt ook contact opnemen met een arts om dit probleem voor te leggen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Aerius”