Menu
Sale

Aindeem

Artikelnummer: 1b5428456381.
Categorie:

*  92,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Aindeem?

Aindeem is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om voortijdig haarverlies bij mannen te behandelen en te voorkomen. Voortijdig haarverlies wordt ook wel alopecia androgenetica genoemd. De werkzame stof in Aindeem is finasteride en dit is een anti-androgeen medicijn. De stof vermindert het effect van het mannelijke hormoon testosteron op de haarzakjes, met als gevolg dat haaruitval gestopt wordt en het haar terug groeit. Het geneesmiddel is enkel te gebruiken door mannen en dient altijd op recept verstrekt te worden.

Wanneer gebruikt u Aindeem?

Aindeem wordt gebruikt bij alopecia androgenetica, ofwel de erfelijke vorm bij voortijdige mannelijke kaalheid. Alopecia androgenetica ontstaat als de haarzakjes op de hoofdhuid te extreem reageren op het mannelijke hormoon DHT. DHT is een vorm van testosteron en laat de overgevoelige haarzakjes krimpen. Hierdoor worden haren dunner, waardoor de haren gemakkelijker uit kunnen vallen en er (gedeeltelijke) kaalheid ontstaat. Mannen met alpocia androgenetica hebben vaak een kale plek op de kruin van het hoofd en/of inhammen boven de slapen.

Aindeem werkt door de werking van DHT. Hierdoor kunnen de haarzakjes zich herstellen, waardoor verdere haaruitval voorkomen kan worden en de kale plekken weer haren kunnen laten groeien.

Wanneer gebruikt u geen Aindeem?

Aindeem mag niet door iedereen gebruikt worden. Zo is het medicijn niet geschikt voor de volgende doelgroepen:

  • Mensen die overgevoelig zijn voor finasteride of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel;
  • Vrouwen;
  • Mannen die een zwangerschap tot stand willen brengen;
  • Jongens van jonger dan 18 jaar.

Hoe dient u Aindeem te gebruiken?

Aindeem wordt verstrekt in de vorm van een tablet, die zonder te kauwen en met voldoende water geslikt wordt. Het geneesmiddel kan voor, tijdens en na het innemen ingenomen worden.

Het duurt even voor de werking van Aindeem echt zichtbaar wordt. Pas na drie tot zes maanden van het gebruik van het geneesmiddel, zijn de effecten optimaal zichtbaar. Wordt er nog steeds geen verbeterde haargroei opgemerkt na zes maanden, dan kan de arts besluiten over te stappen op een ander geneesmiddel. Let op: Aindeem moet permanent ingenomen worden. Stopt de gebruiker met het innemen van het geneesmiddel, dan keert de haaruitval na enkele maanden terug.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Aindeem is eenmaal daags 1 tablet van 1 mg. Alleen als de arts anders adviseert, kan van de aanbevolen dosering van 1 tablet per dag worden afgeweken. Een arts bepaalt hoe lang het medicijn gebruikt mag worden.

Bijwerkingen

Het gebruik van Aindeem kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen, waaronder seksuele stoornissen (erectieproblemen, een vertraagde zaadlozing en verminderde zin in seks), pijnlijke en gezwollen borsten, pijn in de zaadballen en depressie. Gebruikers die last hebben van een of meerdere van deze bijwerkingen, wordt aangeraden contact op te nemen met hun arts en de klachten te bespreken.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Aindeem”