Menu

Aldara

Artikelnummer: fe1f8b7b5053.
Categorie:

*  159,39

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Aldara crème?

Aldara crème is een medicijn dat gebruikt wordt ter behandeling van genitale wratten en vergelijkbare huidaandoeningen. De werkzame stof in het geneesmiddel is imiquimod en deze stof helpt het afweersysteem van het lichaam om de groei van ongewenste huidcellen tegen te houden. Aldara crème is receptplichtig en dit betekent dat de gebruiker altijd een recept nodig heeft om dit medicijn te verkrijgen.

Wanneer gebruikt u Aldara crème?

Aldara crème wordt voorgeschreven bij genitale wratten. Dit zijn wratten die op en rond de geslachtsdelen en anus groeien door onveilige seks. De wratten worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (hpv) en zijn zeer besmettelijk. Genitale wratten vallen onder de noemer ‘seksueel overdraagbare aandoeningen’ (soa).

Aldara crème helpt de groei van ongewenste huidcellen tegen te houden, waardoor er geen wratten meer kunnen groeien. De crème kan ook worden voorgeschreven bij andere huidaandoeningen, zoals huidkanker.

Wanneer gebruikt u geen Aldara crème?

Aldara crème is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor imiquimod of een van de werkzame hulpstoffen in het geneesmiddel. Mensen met een verstoord immuunsysteem mogen het medicijn enkel gebruiken in overleg met hun arts.

Hoe dient u Aldara crème te gebruiken?

Aldara crème wordt op de aangedane huid gesmeerd. De gebruiker wast de handen, smeert de crème dun op een schone en droge huid en vermijdt niet-aangedane plekken van de huid bij het smeren. Aldara crème mag niet in de ogen komen. Na het aanbrengen van de crème, worden de handen nog een keer gewassen om te voorkomen dat Aldara crème op niet-aangedane plekken van de huid terecht komt.

Aldara crème moet zes tot tien uur lang inwerken. In deze periode mag de huid niet gewassen worden. Na de periode van zes tot tien uur mag de huid gewassen worden met lauw water en/of milde zeep. Aldara crème is verpakt in sachets die geschikt zijn voor eenmalig gebruik. Na het gebruiken van een sachet, moet dit zakje meteen weggegooid worden. Ook als er nog crème in het zakje zit, wordt het sachet weggegooid.

Dosering

De aanbevolen dosering voor het behandelen van genitale wratten is als volgt: drie keer per week en om de dag eens per dag een kleine hoeveelheid crème aanbrengen op de wratten. Aldara crème wordt gebruikt tot alle wratten verdwenen zijn, maar mag nooit langer dan 16 weken achtereen gebruikt worden. Voor de behandeling van andere huidaandoeningen, geldt er een andere dosering voor Aldara crème. De arts zal deze dosering bepalen bij het voorschrijven van het geneesmiddel.

Bijwerkingen

Tijdens de behandeling met Aldara crème kunnen er bijwerkingen optreden, waaronder jeuk of een branderig gevoel op de behandelde plekken, roodheid, schilfering en/of zwelling van de behandelde huid, wondjes of korstjes op de behandelde huid en lichte vlekken op de huid. De lichte vlekken op de huid die door het gebruik van Aldara crème kunnen ontstaan, kunnen blijvend van aard zijn.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Aldara”