Menu
Sale

Alendroninezuur

Artikelnummer: ac554aad9df2.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 82,00.Huidige prijs is: € 72,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Alendroninezuur?

Alendroninezuur is een geneesmiddel dat tot de groep bisfosfonaten behoort. Dit zijn geneesmiddelen die zich aan het calcium in de botten binden en voorgeschreven worden om de botten sterker te maken. Alendroninezuur remt de botafbraak en zorgt er op deze manier voor dat de botten van de gebruiker sterker worden.

Wanneer gebruikt u Alendroninezuur?

Alendroninezuur wordt voorgeschreven aan patiënten die te maken hebben met botontkalking, ook wel osteoporose genoemd. Er is officieel sprake van botontkalking als de afbraak van botten groter is dan de aanmaak van botten. Hierdoor worden de botten brozer, waardoor er sneller botbreuken op kunnen treden. Ook kan botontkalking ervoor zorgen dat de ruggenwervels gaan verzakken, met diverse vervelende klachten tot gevolg. Door Alendroninezuur te gebruiken, worden de botten steviger.

Wanneer gebruikt u geen Alendroninezuur?

Alendroninezuur mag niet door iedereen gebruikt worden. Zo is het geneesmiddel niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 18 jaar oud, mensen die overgevoelig zijn voor Alendroninezuur of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel, mensen die een slokdarmaandoening hebben of mensen die een te laag calciumgehalte in het bloed hebben. Tot slot is het medicijn ook niet geschikt voor mensen die niet goed of niet lang genoeg rechtop kunnen zitten of staan na het innemen van dit geneesmiddel, aangezien dit noodzakelijk is bij het gebruiken van Alendroninezuur.

Hoe dient u Alendroninezuur te gebruiken?

Alendroninezuur wordt geleverd in een dosering van 10 milligram en in een dosering van 70 milligram. De tabletten met lagere dosering worden iedere dag ingenomen, terwijl de tabletten met hogere dosering eens per week gebruikt worden. Omdat de tabletten zeer irriterend zijn voor de slokdarm, moet de gebruiker Alendroninezuur altijd zittend of staand innemen. Na het innemen van het tablet, mag de gebruiker een half uur niets eten. Artsen adviseren om het tablet Alendroninezuur direct na het opstaan, nog voor het ontbijt in te nemen. Doe dit altijd zonder te kauwen en met een groot glas water. Pas als de gebruiker na een half uur weer iets gegeten heeft, mag hij of zij weer gaan liggen.

Dosering

Alendroninezuur kan voorgeschreven worden in een dosering van 10 milligram en in een dosering van 70 milligram. De arts bepaalt welke dosering de gebruiker nodig heeft en van deze dosering mag niet afgeweken worden. De tabletten van 10 milligram worden dagelijks ingenomen en de tabletten van 70 milligram worden eens per week ingenomen. Het geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen jonger dan 18 jaar.

Bijwerkingen

Tijdens het gebruik van Alendroninezuur, kan de gebruiker te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen. Het gaat om klachten als duizeligheid, hoofdpijn, Maag-darmklachten, jeuk, haarverlies, vermoeidheid en pijn in de botten, pezen en/of gewrichten. Heeft de gebruiker veel last van een of meerdere bijwerkingen, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Alendroninezuur”