Menu
Sale

Allergie zelftest

Categorie:

*  15,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Allergie zelftest?

Met een Allergie zelftest van Easy Home kunt u zelf nagaan of u een allergie heeft. De test controleert de hoeveelheid IgE antistoffen in het bloed. Het lichaam maakt extra veel van deze antistoffen aan als er sprake is van een allergische reactie.

Wanneer gebruikt u Allergie zelftest?

Er zijn veel stoffen waar het lichaam allergisch op kan reageren. Bekende allergenen zijn bijvoorbeeld stuifmeel, haren of huidschilfers van huisdieren, huisstofmijt, pinda’s, aardbeien en schaaldieren. Een allergische reactie is te herkennen aan de volgende symptomen: niesbuien, jeukende/tranende ogen, jeuk in of rond de mond, loopneus of een verstopte neus, huiduitslag met jeuk, benauwdheid, maagdarmklachten of buikpijn. Sommige van deze symptomen komen ook bij andere aandoeningen voor, zoals bij een verkoudheid of buikgriep. De test wijst niet uit voor welke stof u allergisch bent. Hiervoor moet u naar een huisarts om een uitgebreidere test aan te vragen.

Wanneer gebruikt u geen Allergie zelftest?

Gebruik de Allergie zelftest niet als u hemofiliepatiënt bent of als u bloedverdunners gebruikt. De Allergie zelftest is alleen bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar. Gebruik de test niet als de houdbaarheidsdatum op de verpakking is verstreken.

Hoe dient u Allergie zelftest te gebruiken?

Het uitvoeren van de test gaat als volgt. Was en droog uw handen, prik in uw vinger met behulp van de bijgeleverde lancet en vang een druppel bloed op in de pipet zoals beschreven in de bijsluiter. Druppel vervolgens het opgevangen bloed in het testrondje en voeg vier tot vijf druppels testvloeistof toe. Wacht tien minuten en lees dan de uitslag af.

Uitslag allergie zelftest

Boven het reactie vakje op het testplaatje staan twee letters: T (van Testresultaat) en C (van Controle). Als er onder beide letters een gekleurd streepje verschijnt, dan is de uitslag positief. Neem contact op met uw eigen huisarts. Deze kan via een laboratoriumtest laten onderzoeken waarvoor u precies allergisch bent. Allergische reacties kunt u eventueel bestrijden met geneesmiddelen, zoals antihistamine, homeopathische middelen of desensibilisatiemedicijnen. Een arts kan u hierin adviseren. Verschijnt er alleen onder de C een streepje, dan is de hoeveelheid IgE-antistoffen in uw bloed niet aantoonbaar verhoogd. Blijven de klachten aanhouden, neem dan contact op met de arts om na te gaan of de symptomen een andere oorzaak hebben. Verschijnt er helemaal geen streepje, of ziet u alleen onder de T een streepje, dan is de test niet goed uitgevoerd. Voer in dat geval een nieuwe test uit.

Bijwerkingen

Er zijn geen bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Allergie zelftest”