Menu
Sale

Amlodipine

Artikelnummer: 32a57666b9bf.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Amlodipine?

Amlodipine is een zogenaamde calciumblokker: dit medicijn zorgt ervoor dat de bloedvaten wijder worden, het hart minder zuurstof nodig heeft en de bloeddruk lager wordt. Waarvoor wordt Amlodipine gebruikt? Amlodipine is een medicijn wat ook wel een calciumblokker genoemd wordt. Amlodipine is een medicijn welke ervoor zorgt dat de bloedvaten wijder worden en het hart minder zuurstof nodig zal hebben. Ook zal de bloeddruk lager worden.

Wanneer gebruikt u Amlodipine?

Amlodipine wordt gebruikt door patiënten welke een hoge bloeddruk hebben of last hebben van hartkramp of de ziekte van Raynaud.

Wanneer kunt u geen Amlodipine gebruiken?

Amlodipine moet u niet gaan gebruiken als u allergisch bent voor de stof amlodipine of een van de hulpstoffen in het medicijn Amlodipine. Ook moet u Amlodipine niet gaan gebruiken als u een lage bloeddruk heeft, een vernauwing heeft van de aorta hartklep. Gebruik ook geen Amlodipine bij cardiogene shock of bij hartfalen na een hartaanval. Gebruikt u andere medicijnen, zoals een bloeddrukverlagende medicatie, medicijnen tegen Hiv, telprevir of alfablokkers overleg dan met uw arts of u het kunt combineren.

Hoe dient u Amlodipine te gebruiken?

Het is belangrijk om Amlodipine op een vast tijdstip in te nemen. Het is slim om dit iedere avond te doen als u last heeft van duizeligheid. Als u een keer een dosis heeft gemist van het medicijn Amlodipine dan kunt u dat binnen 16 uur alsnog nemen. Bijvoorbeeld in de ochtend als u het de vorige avond vergeten bent in te nemen. Het is niet verstandig om een dubbele dosis te nemen. Dit wordt ten zeerste afgeraden. U kunt dan beter gewoon een keer overslaan.

Dosering

De Amlodipine is te verkrijgen in een dosis van 5 milligram en een dosis van 10 milligram. U zult iedere dag een tablet moeten nemen.

Eventuele bijwerkingen

De volgende bijwerkingen worden vaak genoemd bij het innemen van Amlodipine. Denk aan mensen welke duizelig worden, zich meer slaperig voelen of hoofdpijn krijgen. Ook hartkloppingen en snel blozen valt onder de bijwerkingen. Ook kunnen er maag- en darmklachten ontstaan. Daarnaast kan er oedeem of vermoeidheid ontstaan.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Amlodipine”