Menu
Sale

Angeliq

Artikelnummer: 972ba762bf2b.

*  144,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Angeliq?

Angeliq is een geneesmiddel tegen overgangsklachten. De twee werkzame stoffen in het geneesmiddel zijn twee vrouwelijke geslachtshormonen, namelijk estradiol (oestrogeen) en drospirenon (progestageen). Het geneesmiddel is bedoeld voor vrouwen die al minimaal een jaar geen natuurlijke menstruatie meer hebben gehad en hun overgangsklachten willen verminderen. Het geneesmiddel compenseert het tekort aan vrouwelijke geslachtshormonen in het lichaam, waardoor de typische overgangsklachten van de gebruikster minder worden.

Wanneer gebruikt u Angeliq?

Angeliq wordt gebruikt door vrouwen die:

  • Overgangsklachten ervaren en deze klachten willen verminderen;
  • Minimaal een jaar niet meer natuurlijk ongesteld zijn geworden;
  • Nog wel een baarmoeder hebben.

Het geneesmiddel vermindert typische overgangsklachten als opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, depressies, angsten en slaapproblemen.

Wanneer gebruikt u geen Angeliq?

Angeliq mag niet gebruikt worden door:

  • Vrouwen die overgevoelig zijn voor de stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter);
  • Vrouwen die een trombose hebben (gehad);
  • Vrouwen die een bloed- of nierziekte hebben (gehad);
  • Vrouwen die een vorm van kanker hebben (gehad) die gevoelig is voor hormonen, zoals borstkanker;
  • Vrouwen met onverklaarbare vaginale bloedingen of abnormaal groeiend baarmoederslijmvlies;
  • Vrouwen die een ernstige leveraandoening hebben (gehad).

Bij het gebruik van andere geneesmiddelen, moet dit altijd gemeld worden aan een arts. De arts kan bepalen of het gebruiken van Angeliq in combinatie met bestaande geneesmiddelen wel of niet verstandig is.

Hoe dient u Angeliq te gebruiken?

Angeliq wordt geleverd in doordrukstrips met kalenderaanduiding. Iedere dag wordt er 1 tablet ingenomen, het liefst op een vast tijdstip en met wat water. Is de strip leeg, dan gaat de gebruiker direct verder met het nemen van de volgende strip. Er wordt nooit een stopweek ingelast bij het gebruik van Angeliq.

Zonder toestemming van een arts, mag Angeliq nooit langer dan twee jaar achter elkaar gebruikt worden.

Dosering

De standaard dosering van Angeliq is 1 tablet per dag, gedurende maximaal twee jaar. Alleen als een erkend arts expliciet anders adviseert, mag deze dosering aangepast worden.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Angeliq, kan de gebruiker te maken krijgen met bepaalde bijwerkingen. De meest voorkomende bijwerkingen van het geneesmiddel zijn maag-darmklachten, doorbraakbloedingen, een toegenomen vaginale afscheiding, hoofdpijn, gespannen en/of pijnlijke borsten en stemmingswisselingen. De meeste klachten verminderen vanzelf en zullen uiteindelijk vanzelf verdwijnen, omdat het lichaam langzaam gewend raakt aan de hormonen in Angeliq. Bij het langer aanhouden van de bijwerkingen, wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Angeliq”