Menu
Sale

Arcoxia

Artikelnummer: f6abee54b4b2.

*  100,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Arcoxia?

Arcoxia is een zogeheten NSAID, ook wel een ontstekingsremmende pijnstiller genoemd. De werkzame stof van het geneesmiddel is etoricoxib en dit stofje behoort tot de selectieve COX-2-remmers. Selectieve COX-2-remmers zijn medicijnen die roodheid, zwelling en pijn verminderen en de koorts door een ontsteking verlagen. Arcoxia is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat het geneesmiddel enkel te verkrijgen en gebruiken is met een recept van een erkend arts.

Wanneer gebruikt u Arcoxia?

Arcoxia wordt voornamelijk gebruikt bij reumatische aandoeningen als reumatoïde artritis, artrose, de ziekte van Bechterew en jicht. Door Arcoxia te gebruiken, worden de pijn, zwelling, stijfheid en roodheid door de aandoening minder. In sommige gevallen kan de pijnstiller ook voorgeschreven worden bij ernstige menstruatieklachten of pijn na tandheelkundige ingrepen, maar dit komt wel minder voor.

Wanneer gebruikt u geen Arcoxia?

Arcoxia is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel. Ook is het medicijn niet geschikt voor mensen met een maagzweer, een darmzweer of een maagbloeding, een ernstige lever- of nierziekte, de ziekte van Crohn of een andere chronische darmontsteking of een hartprobleem. Heeft u een hoge bloeddruk die met medicijnen niet onder controle te brengen is, dan mag u Arcoxia ook niet gebruiken. Op basis van de medische geschiedenis en de geneesmiddelen die een patiënt gebruikt, bepaalt de arts of het gebruik van Arcoxia verstandig is.

Hoe dient u Arcoxia te gebruiken?

De tablet Arcoxia moet zonder te kauwen en met een beetje water ingenomen worden. De arts bepaalt hoe lang Arcoxia gebruikt mag worden: het geneesmiddel mag nooit langdurig gebruikt worden. Door het geneesmiddel na het eten in te nemen, wordt de kans op bijwerkingen als vervelende maag-darmklachten kleiner.

Dosering

De dosering van Arcoxia is afhankelijk van de aandoening waarvoor het geneesmiddel voorgeschreven is en wordt altijd bepaald door een arts. De gebruikelijke dosering van het geneesmiddel is eenmaal daags 30 tot 120 mg voor kinderen en volwassenen vanaf 16 jaar oud. Het geneesmiddel is niet geschikt voor kinderen die jonger zijn dan 16 jaar.

Bijwerkingen

Het gebruik van Arcoxia kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen. Denk hierbij aan maagpijn, brandend maagzuur, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, hartkloppingen, hartritmestoornissen, slaperigheid, vermoeidheid, een zwak gevoel, oedeem (het vasthouden van vocht) en een verhoogde bloeddruk. Bij langdurige of ernstige last van de bijwerkingen, wordt aangeraden om contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Arcoxia”