Menu
Sale

Aricept

Artikelnummer: 58f0b41b90f8.

*  188,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Aricept?

Aricept is een zogenaamde acetylcholinesteraseremmer. Acetylcholine reguleert de geheugenfunctie in de hersenen. De werkzame stof in Aricept is Donezepil. Aricept is een acetylcholinesteraseremmer. Aricept helpt bij het reguleren van de geheugen functie van de hersenen. De stof Donezepil is de werkzame stof in Aricept welke het gehalte acetylcholine verhoogt in de hersenen en ook de afbraak hiervan vermindert. Hierdoor wordt de geheugenfunctie versterkt en zullen symptomen van dementie afnemen.

Wanneer gebruikt u Aricept?

Aricept is een medicijn welke vooral door patiënten die Alzheimer hebben wordt gebruikt. Het medicijn Aricept wordt gebruikt om de symptomen van dementie te verminderen om zo iedere dag beter te functioneren. U kunt denken aan symptomen als verward zijn, plotselinge veranderingen in het gedrag welke hinderlijk zijn en natuurlijk ook het geheugenverlies. Met Aricept worden deze klachten allemaal een stuk minder.

Wanneer kunt u geen Aricept gebruiken?

Aricept is een medicijn wat alleen geschikt is voor volwassen mensen. Ook als u overgevoelig bent voor Donepezil of een van de andere bestanddelen van Aricept is het af te raden om Aricept te nemen. U kunt in de bijsluiter alle ingrediënten van het medicijn Aricept weervinden. Heeft u last (of heeft u last gehad) van maagzweren of darmzweren, hartritmestoornissen, leverproblemen, epilepsie, problemen met de urinewegen, astma of leverproblemen? Dan kunt u beter met uw arts overleggen. Bij een ernstige leverziekte dient u geen Aricept in te nemen. Als u borstvoeding geeft dan mag u geen Aricept innemen.

Hoe dient u Aricept te gebruiken?

Aricept is een tablet end dient oraal ingenomen te worden. Laat de Aricept tablet op de tong liggen en laat hem daar langzaam uit elkaar vallen. Slik hem hierna door. Hier mag u wat water bij gebruiken als u dat wilt. Bent u een tablet vergeten in te nemen? Neem dan nooit een dubbele dosis om de schade in te halen. Het is beter om een keer over te slaan.

Dosering

Aricept is verkrijgbaar in tabletten van vijf en van tien milligram. Maximaal wordt je aanbevolen om tien milligram Aricept te nemen. U dient de Aricept tablet in de avond te nemen, voordat u gaat slapen. Neem niet meer Aricept tabletten dan voorgeschreven.

Eventuele bijwerkingen

Elk medicijn kent eigenlijk wel bijwerkingen. Zo is dat ook met Aricept. Het is echter verschillend per persoon welke bijwerkingen er zijn en of er überhaupt bijwerkingen zijn. De meest voorkomende bijwerkingen van het medicijn Aricept zijn diarree, hoofdpijn, vermoeidheid, duizeligheid en misselijkheid. Ook kan Aricept duizeligheid en spierkrampen veroorzaken, waardoor het niet verstandig is om nog auto te gaan rijden na het innemen van de Aricept medicijnen. Alcohol beïnvloedt de werking van het medicijn Aricept en moet u daarom mijden.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Aricept”