Menu
Sale

Ascal

*  4,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ascal?

Ascal is een pijnstiller uit de groep NSAID’s, kort gezegd ontstekingsremmende pijnstillers. De werkzame stof is carbasalaatcalcium, een medicijn dat de pijnprikkels onderbreekt voordat deze in de hersenen aankomen. Ascal verlaagt ook de koorts en onderdrukt ontstekingsreacties, zoals roodheid, zwelling en pijn. De pijnstillende werking van Ascal begint ongeveer een half uur na inname en houdt 3 tot 6 uur lang aan.

Wanneer gebruikt u Ascal?

Ascal wordt gebruikt om pijnklachten, ontstekingsreacties en koorts te verminderen. Enkele voorbeelden waarbij Ascal wordt gebruikt: reumatische aandoeningen, griep en verkoudheidsklachten, hoofdpijn, menstruatiepijn, spierpijn en pijn na een operatieve of tandheelkundige ingreep.

Wanneer gebruikt u geen Ascal?

Gebruik Ascal niet als u: overgevoelig bent voor carbasalaatcalcium of een van de overige bestanddelen, overgevoelig bent voor andere NSAID’s, een astma aanval heeft of na eerder gebruik van Ascal hebt gekregen, een neiging tot bloeden hebt, lijdt aan een ontsteking of bloeding in het maagdarmkanaal, lijdt aan een ernstige aandoening aan een van de organen en zwanger bent. Daarnaast is Ascal niet geschikt voor kinderen jonger dan 3 jaar.

Hoe dient u Ascal te gebruiken?

Ascal wordt geleverd in een zakje als poeder. Los het zakje poeder eerst op in een half glas water en drink de vloeistof gelijk op. Voor een snel effect kunt u Ascal het beste op een lege maag innemen. Heeft u last van een gevoelige maag of moet u dit medicijn langdurig gebruiken, kunt u het poeder beter tijdens of na de maaltijd innemen.

Dosering

Ascal is verkrijgbaar in zakjes van 100 mg, 300 mg en 600 mg. De aanbevolen dosering als volgt:
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 – 2 sachets à 600 mg per keer, met een maximum van 6 – 8 sachets per dag.
Kinderen van 7 tot 12 jaar: 1 sachet à 300 mg per keer, met een maximum van 4 – 6 sachets per dag.
Kinderen van 3 tot 7 jaar: 2 sachets à 100 mg per keer, met een maximum van 8 – 10 sachets per dag.

Bijwerkingen

Ascal kan in sommige gevallen de volgende bijwerkingen veroorzaken: maagdarmklachten, hoofdpijn, duizeligheid en huiduitslag met jeuk.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ascal”