Menu
Sale

Aspirine

* Oorspronkelijke prijs was: € 6,75.Huidige prijs is: € 3,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Aspirine?

Aspirine een ontstekingsremmende pijnstiller ook wel NSAID genoemd. De werkzame stof is acetylsalicylzuur, ook wel acetosal genoemd. Dit medicijn zorgt ervoor dat pijnsignalen worden onderbroken, zodat deze niet of minder goed in de hersenen aankomen. Daarnaast werkt het koortsverlagend en zorgt het ervoor dat ontstekingsreacties zoals zwelling en roodheid van de huid worden onderdrukt.

Wanneer gebruikt u Aspirine?

Aspirine wordt gebruikt bij diverse aandoeningen waarbij sprake is van pijn en of ontstekingsklachten, zoals bijvoorbeeld: artrose, artritis, jicht, spit, spierpijn of andere spier of gewrichtsaandoeningen, hoofdpijn, migraine, pijn en of koorts bij griep en verkoudheid, menstruatieklachten zoals buikpijn en of overmatig bloedverlies, kiespijn, pijn na een tandheelkundige ingreep.

Wanneer gebruikt u geen Aspirine?

Aspirine niet gebruiken als u allergisch bent voor acetylsalicylzuur (acetosal), of voor een van de gebruikte hulpstoffen in het product, u lijdt aan ontstekingen of zweren in het maagdarmkanaal, u lijdt aan hart, nier of leverproblemen, u astma heeft gehad na het innemen van een ontstekingsremmende pijnstiller, uw kind waterpokken of griep heeft er is dan een verhoogde kans op het ontwikkelen van ernstige bijwerkingen. Daarnaast heeft Aspirine een wisselwerking met andere medicijnen, waaronder bepaalde bloeddrukverlagers en antistollingsmiddelen.

Hoe dient u Aspirine te gebruiken?

Aspirine tabletten kunnen in hun geheel worden doorgeslikt met voldoende vloeistof. U kunt de tablet ook eerst oplossen in een glas water en de vloeistof daarna opdrinken. Bruistabletten moeten altijd eerst in water worden opgelost. Dit medicijn werkt het snelst als u het op een lege maag inneemt. Heeft u vaak last van maagdarmklachten, dan kunt u Aspirine beter tijdens of na de maaltijd innemen.

Dosering

De algemene aanbevolen dosering als volgt:
Volwassenen: 1 tot 2 tabletten à 500 mg per keer, met een maximale dagdosering van 8 tabletten verdeeld over 4 innames
Kinderen tussen 12 en 18 jaar: 1 tablet à 500 mg per keer, met een maximale dagdosering van 4 tabletten verdeeld over 4 innames
Kinderen van 3 tot 12 jaar: afhankelijk van de leeftijd 1 tot 3 tabletten à 100 mg per keer (zie bijsluiter). Geef uw kind pas Aspirine na overleg met de arts.

Bijwerkingen

Het gebruik van Aspirine kan mogelijk bijwerkingen veroorzaken. Bekende bijwerkingen zijn onder andere: maagdarmklachten, hoofdpijn, tragere bloedstolling wondjes die langer blijven bloeden.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Aspirine”