Menu
Sale

Atenolol

Artikelnummer: ea57af1bad26.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Atenolol?

Atenolol is een bètablokker: een middel dat de bloeddruk verlaagt, het hart langzamer laat kloppen en de zuurstofbehoefte van het hart vermindert. Atenolol is een beta blokker. Atenolol is een medicijn dat de bloeddruk verlaagt en er ook voor zorgt dat het hart langzamer gaat kloppen. Daarnaast helpt Atenolol om de zuurstofbehoefte van het hart te verlagen.

Wanneer gebruikt u Atenolol?

Atenolol wordt gebruikt bij een te hoge bloeddruk, wat ook wel hypertensie wordt genoemd. Ook wordt Atenolol gebruikt bij hartaandoeningen, zoals hartritmestoornissen, een hartinfarct en angina pectoris. Ook bij migraine en een te snel werkenede schildklier, nervositeit, angst en essentiële tremors wordt Atenolol gebruikt.

Wanneer kunt u geen Atenolol gebruiken?

Als u overgevoelig bent voor de stof Atenolol of een van de andere hulpstoffen dan dient u geen gebruik te maken van het medicijn Atenolol. Ook als u borstvoeding geeft dient u geen Atenolol te gebruiken. Daarnaast moet u bij het gebruik in combinatie met andere medicijnen opletten. Denk hierbij aan bloeddrukverlagende medicijnen, ontsteking remmende pijnstillers, alfa blokkers, glucose verlagende medicijnen en epinefrine injecties.

Hoe dient u Atenolol te gebruiken?

Het is belangrijk om het medicijn Atenolol op vaste tijden in te nemen. U kunt het tablet in een keer doorslikken met wat water of sap of een andere vloeistof. Het is tevens belangrijk om niet in een keer te stoppen met het gebruiken van Atenolol. U dient het langzaam af te bouwen.

Dosering

Atenolol worden in tabletten verstrek van 25 milligram, 50 milligram en 100 milligram. De dosis is afhankelijk van waarvoor u het medicijn Atenolol wilt gaan gebruiken. Als u een keer een dosis heeft gemist dan kunt u deze altijd op een later tijdstip inhalen.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn een aantal bijwerkingen mogelijk van Atenolol. Zo kun je er duizelig van worden, omdat de bloeddruk omlaag gaat. Vaak gaan deze bijwerkingen na een tijdje voorbij. Ook kun je maagklachten of darmklachten krijgen, zoals misselijkheid, obstipatie, diarree of overgeven. Ook een droge mond, zweten en koude handen en voeten zijn mogelijke bijwerkingen van Atenolol.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Atenolol”