Menu
Sale

Atorvastatine

Artikelnummer: 255b125d92ee.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 95,00.Huidige prijs is: € 86,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Atorvastatine?

Atorvastatine is een cholesterolsyntheseremmer en verlaagt het cholesterol- en vetgehalte in het bloed. Het behoort tot de geneesmiddelengroep statines, ofwel lipiden-(vet-)regulerende geneesmiddelen. Atorvastatine is een cholesterol synthese remmer welke het cholesterol- en ook het vetgehalte verlaagt in het bloed. Het valt onder de geneesmiddelen groep statines. Dit is een groep van vet regulerende geneesmiddelen. Mensen met een hogere kans op hart- en vaatziekten of een verhoogd cholesterol krijgen deze Atorvastatine medicijnen vaak. Atorvastatine helpt om het cholesterol gehalte onder de duim te houden.

Wanneer gebruikt u Atorvastatine?

Atorvastatine zorgt ervoor dat het verkeerder cholesterol verdwijnt en het goede cholesterol in stand blijft. Atorvastatine helpt om de productie van LDL cholesterol (het slechte cholesterol) af te laten nemen in de lever en ook om overbodige vetten minder aan te laten maken. Hierdoor verlaagt het vetgehalte en ook het cholesterolgehalte.

Wanneer kunt u geen Atorvastatine gebruiken?

Het is belangrijk om geen Atorvastatine te gebruiken wanneer u zwanger bent of wanneer u borstvoeding geeft.

Hoe dient u Atorvastatine te gebruiken?

In de regel zult u starten met een dosis van 10 milligram Atorvastatine. In de loop van de behandeling kan dit toenemen. Een volwassenen zal maximaal 80 milligram Atorvastatine per dag krijgen en een kind 20 milligram. Het verhogen van de hoeveelheid milligram Atorvastatine gebeurt vaak om de vier weken.

U dient de tablet met wat water in een keer door te slikken. Kauw dus niet op de Atorvastatine tabletten. In de regel krijgt u eerst een cholesterolverlagend dieet waar u zich aan moet houden. Drink geen overmatig veel alcohol in combinatie met Atorvastatine. Drink ook niet teveel grapefruitsap. Dit kan de werking van Atorvastatine aantasten.

Dosering

De Atorvastatine tabletten zijn verkrijgbaar in de varianten van 10 milligram, 20 milligram, 40 milligram en 80 milligram.

Eventuele bijwerkingen

Atorvastatine kent enkele bijwerkingen. Natuurlijk is het per persoon verschillend of u überhaupt last krijgt van bijwerkingen en ook welke van de bijwerkingen van toepassing zijn voor u. De volgende bijwerkingen mag u verwachten. Het gaat om een neusontsteking, pijn in de keel, hoofdpijn, misselijk zijn of spierpijn krijgen. Ook kan het zijn dat u zwellingen op de huid krijgt of zeer zwakke spieren krijgt. Een allergische reactie is ook mogelijk. Het is dan belangrijk om direct te stoppen met de inname van de medicijnen en om contact op te nemen met een arts. Ook kan het zijn dat uw bloedsuikerspiegel omhoog gaat. Als u last heeft van diabetes dan dient u dit goed in de gaten te houden.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Atorvastatine”