Menu
Sale

Atovaquon-Proguanil

Artikelnummer: 10778e536cb6.

*  72,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Atovaquon-Proguanil?

Atovaquon-Proguanil is een antimalariamiddel. De werkzame stoffen in Atovaquon-Proguanil zijn atovoquon en proguanil en deze stoffen doden malariaparasieten die in het lever en in het bloed zitten. Door Atovaquon-Proguanil te gebruiken, kan een besmetting met malaria voorkomen worden en kan een acute aanval van malaria effectief behandeld worden. Atovaquon-Proguanil is receptplichtig en dit betekent dat er altijd een recept geschreven moet worden om dit medicijn te kunnen gebruiken.

Wanneer gebruikt u Atovaquon-Proguanil?

Atovaquon-Proguanil wordt gebruikt om een besmetting met malaria te voorkomen en/of te behandelen. Malaria is een tropische ziekte die veroorzaakt wordt door een beet van de malariamug. Wordt u door deze mug gebeten, dan komt de malariaparasiet in het lichaam. Is dit het geval, dan krijgt de patiënt te maken met klachten als koorts, hoofdpijn, gewichtspijn, rillingen, overgeven en diarree. Wordt malaria niet behandeld met Atovaquon-Proguanil, dan kan de ziekte tot ernstige klachten leiden.

Wanneer kunt u geen Atovaquon-Proguanil gebruiken?

Atovaquon-Proguanil mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor atovaquon en/of proguanil of een van de hulpstoffen in het medicijn, mensen die een ernstige nierziekte hebben en mensen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Daarnaast gaat Atovaquon-Proguanil niet altijd goed samen in combinatie met andere medicijnen. Gebruikt de patiënt andere medicijnen, dan moet dit aan de dokter vermeld worden om hier rekening mee te houden bij het gebruik van Atovaquon-Proguanil.

Hoe dient u Atovaquon-Proguanil te gebruiken?

Atovaquon-Proguanil wordt verstrekt in de vorm van een tablet, die ingenomen moet worden met wat voedsel dat wat vet bevat of met een zuiveldrank. Door de tablet op deze manier in te nemen, worden de werkzame stoffen van Atovaquon-Proguanil namelijk beter opgenomen door het lichaam en is het medicijn effectiever.

Het gebruik van Atovaquon-Proguanil begint 1 tot 2 dagen voor vertrek naar een malariarisicogebied en de gebruiker stopt pas met het gebruik van het middel op de zevende dag na terugkomst uit het gebied.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Atovaquon-Proguanil is eenmaal daags 1 tablet voor volwassenen en kinderen vanaf 40 kilo. Voor kinderen met een lager gewicht dan 40 kilo, schrijft de arts een andere dosering voor. Voor de behandeling van malaria, zal de arts ook een andere dosering voorschrijven.

Bijwerkingen

Atovaquon-Proguanil kan bijwerkingen veroorzaken, maar hier krijgt lang niet iedere gebruiker mee te maken. Tijdens het gebruik van Atovaquon-Proguanil kunt u te maken krijgen met klachten als hoofdpijn, een verminderde eetlust, duizeligheid, slaapproblemen en/of maag-darmklachten. Alleen bij ernstige bijwerkingen of bijwerkingen die lang aanhouden, wordt de gebruiker aangeraden naar een arts te gaan.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Atovaquon-Proguanil”