Menu
Sale

Atrovent

Artikelnummer: 397a169880c9.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 55,00.Huidige prijs is: € 50,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Atrovent?

Atrovent is een inhalatiemedicijn dat de luchtwegen verwijdt en helpt bij benauwdheid. De werkzame stof is ipratropium, een medicijn dat tot de groep anticholinergica behoort. Atrovent is een medicijn wat geïnhaleerd wordt om de luchtwegen wijder te maken en om te helpen als iemand zich benauwd voelt. De stof ipratropium is een medicijn, die onder de groep anthicholinergica valt. Dit medicijn Atrovent helpt om de spieren rondom en in de luchtwegen te ontspannen. Ook helpt Atrovent om minder slijm aan te laten maken in de longen. Hierdoor is het gemakkelijker voor de patiënt om gemakkelijker adem te halen.

Wanneer gebruikt u Atrovent?

Atrovent is een medicijn wat wordt gebruikt als iemand ernstig astma heeft en ook bij chronische obstructieve longziekten (COPD). Hierbij heeft men vaak veel last van benauwdheid en hoest men ook veel. Het medicijn helpt om de krampen in de luchtwegen op te heffen en ook om minder slijm aan te maken bij de longen. Het is hierdoor mogelijk om een minder benauwd gevoel te krijgen. Ook zullen de aanvallen verminderen. En dat is natuurlijk voor de patiënt erg prettig.

Wanneer kunt u geen Atrovent gebruiken?

Atrovent kunt u het beste alleen in overleg met een arts nemen als u zwanger bent of wanneer u borstvoeding geeft. Ook dient u op te letten als u deelneemt aan het verkeer, aangezien u van Atrovent duizelig kunt worden of wazig kunt zien.

Hoe dient u Atrovent te gebruiken?

Atrovent is een vloeisstof welke u dient te inhaleren. Atrovent is beschikbaar in deelverpakkingen. Atrovent is een product welke gebruikt wordt in een vernevelaar. Het is mogelijk om Atrovent te verdunnen voor gebruik. Dit is echter niet nodig. De bijsluiter legt goed uit hoe u Atrovent dient te gebruiken. Het geneesmiddel Atrovent werkt binnen een kwartier. Atrovent werkt dan voor drie tot acht uren. Het is belangrijk om bij iedere inhalatie een nieuwe unit dose te gebruiken. Doe dit ook als er nog wat vloeistof over is gebleven. Hier kunnen namelijk bateriën in zitten. Het is belangrijk om de Atrovent vloeistof om te inhaleren niet in de ogen komt. Als dit gebeurt dan is het belangrijk om de ogen goed uit te spoelen met water. Stop nooit abrupt met het gebruik van Atrovent.

Dosering

Voor volwassene en voor kinderen vanaf twaalf jaar geldt een dosering van drie tot vier units per dag van een unit dose van 50 microgram. Deze kan verneveld worden met de inhalator. Voor kinderen van zes tot tof twaalf jaar geldt een aangepaste dosering.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden. Natuurlijk hoeft dit niet altijd het geval te zijn. Het is van persoon tot persoon verschillend of er daadwerkelijk bijwerkingen optreden. Enkele bijwerkingen welke kunnen optreden zijn hoofdpijn, je duizelig voelen, wazig zien, huiduitslag krijgen door een overgevoelige huid, een droge mond hebben, hoesten en kriebel in de keel, grieperige verschijnselen en een verhoogde oogboldruk.

Als u in één van bovenstaande punten geïnteresseerd bent, verzoeken wij u om op onderstaande oranje button te klikken. Hier vindt u meer informatie of bent u in de gelegenheid dit medicijn online aan te schaffen zonder een eigen recept.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Atrovent”