Menu
Sale

Augmentin

Artikelnummer: 1e57ac4b06ba.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 71,00.Huidige prijs is: € 65,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Augmentin?

Augmentin is een antibioticum: een geneesmiddel dat bacteriële infecties bestrijdt. Augmentin bestaat uit de penicillinesoort amoxicilline en clavulaanzuur, een medicijn dat de stof bèta-lactamase uitschakelt. Augmentin is een antibioticum. Augmentin is een medicijn dat de bacteriële infecties in ons lichaam bestrijdt. Augmentin bevat twee werkzame stoffen. Het bevat de penicillinesoort amoxicilline en het penicillinesoort clavulaanzuur wat een geneesmiddel is dat de stof bèta lactamase helpt uit te schakelen. Er zijn bacteriën welke beta lactamase aanmaken. Dit zorgt ervoor dat ze immuun worden. Ook voor de antibiotica. Clavulaanzuur zorgt ervoor dat dit niet gebeurt en dat de amoxicilline aan het werk kan gaan!

Wanneer gebruikt u Augmentin?

Augmentin is een antibioticum welke voor het doden van vele verschillende soorten bacteriën gebruikt kan worden. Het is een geneesmiddel wat wordt gebruikt bij infecties van de luchtwegen. Denk hierbij aan longontsteking, middenoorontsteking, bronchitis en bijholteontstekingen. Ook bij blaasontstekingen, ontstekingen van de maag of darmen en bij een hersenvliesontsteking en bij de ziekte van Lyme wordt Augmentin gebruikt.

Wanneer kunt u geen Augmentin gebruiken?

Als u niet tegen de werkzame stoffen en hulpstoffen in Augmentin kunt dan kunt u dit medicijn beter niet nemen.

Hoe dient u Augmentin te gebruiken?

U dient de Augmentin tabletten in zijn geheel door te slikken met wat water, sap of andere vloeistof. Het beste is om dit te doen is tijdens de maaltijd. Hierdoor verklein je mogelijke maag- en darm klachten. Maak altijd de hele kuur van Augmentin af. Het is namelijk mogelijk dat de infectie weer terugkomt als u te vroeg stopt met de kuur Augmentin.

Dosering

Augmentin bestaat uit 500 milligram amoxicilline en 125 gram calaulaanzuur. Augmentin zijn tabletten welke aangeboden worden in pakken van 21 tabletten. Volwassenen en kinderen vanaf twaalf jaar dienen drie keer per dag een tablet te nemen. Voor kinderen onder de twaalf jaar geldt een andere dosering. U kunt altijd een dosis later innemen als u deze vergeten bent. Tenminste als het nog geen tijd is voor de volgende dosering. Neem geen dubbele dosering om een vergeten tablet in te halen.

Eventuele bijwerkingen

Elk medicijn kent eigenlijk wel bijwerkingen. Dit is ook zo voor Augmentin. Natuurlijk zal niet iedereen hier last van hebben. Enkele bijwerkingen kunnen zijn dat je schimmelinfecties bij de slijmvliezen of aan de huid krijgt. Ook kun je maag- en darmklachten krijgen. Denk hierbij aan buikpijn, misselijkheid en ook braken. Daarnaast kun je ook hoofdpijn krijgen of duizelig worden. Lees goed de bijsluiter voor een complete lijst met waarschuwingen en bijwerkingen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Augmentin”