Menu
Sale

Avamys

Artikelnummer: 5d27c6b40985.
Categorie:

*  48,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Avamys?

Avamys is een neusspray met als belangrijkste ingrediënt de werkzame stof fluticasonfuroaat (een geneesmiddel uit de groep glucocorticosteroïden). Dit middel zorgt ervoor dat ontstekingsreacties van het neusslijmvlies worden verminderd. Avamys is een spray voor de neus waarbij de stof fluticasonfuroaat van groot belang is. Fluticasonfuroaat valt onder de groep glucocorticosteroïden. Het helpt om de ontsteking tegen te gaan van neusslijmvlies. Het helpt om de ontsteking te verminderen.

Wanneer gebruikt u Avamys?

Avamys helpt als iemand een loopneus heeft of een verstopte neus. Ook bij niesbuien, jeuk in de ogen of in de neus of bij waterige en rode ogen wordt Avamys gebruikt. Vaak is hooikoorts of een allergische reactie op huisdieren, een huisstofmijt of andere schimmels de reden om Avamys te gebruiken. Het kan dus gaan om klachen welke per seizoen verschillen en wel of niet aanwezig zijn. Avamys helpt om de reactie te bestrijden en om de symptomen te verminderen. Vaak merk je binnen een dag al dat het een stuk beter gaat.

Wanneer kunt u geen Avamys gebruiken?

Avamys neusspray is niet geschikt voor kinderen onder de zes jaar. Als u zwanger wilt worden of al bent dan wordt het gebruik van Avamys neusspray ook afgeraden. Hetzelfde geldt voor vrouwen die borstvoeding geven.

Hoe dient u Avamys te gebruiken?

Avamys is een neusspray welke je iedere dag op een vaste tijd dient in te nemen. Het is belangrijk om de neusspray voor gebruik te schudden. Als je de Avamys neusspray toedient is het belangrijk om de tuit naar buiten te laten wijzen. Laat de Avamys neusspray naarbuiten gaan en niet richting het neusschot. Snuif de Avamys neusspray ook goed op. Dit helpt om de medicijnen op de juiste plek te laten komen. Lees ook goed de bijsluiter om het Avamys medicijn goed te gebruiken.

Dosering

Avamys geeft 27,5 microgram fluticasonfuroaat vrij bij iedere verstuiving. In het algemeen kunnen volwassenen en kinderen vanaf twaalf jaar een keer per dag twee verstuivingen tot zich nemen. Dat zijn dus twee verstuiving per neusgat. Bij kinderen tot twaalf jaar is dit de helft en een verstuiving per neusgat per dag.

Eventuele bijwerkingen

Net als bij andere medicijnen kunnen er bij Avamys ook bijwerkingen optreden. Denk hierbij aan het krijgen van een bloedneus. Dit gebeurt vaak bij een langdurig gebruik van Avamys. Ook irritatie van de neus of de keel kan voorkomen net als hoofdpijn.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Avamys”