Menu

Azitromycine

Artikelnummer: dc56e3c4d703.
Categorieën: ,

*  48,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Nu bestellen »

Wat is Azitromycine?

Azitromycine is een antibiotica kuur van een paar dagen tegen infecties aan de amandelen of keel. De werkzame stof in de antibiotica is Azitromycine. Het geneesmiddel wordt gebruikt bij infecties veroorzaakt door Chlamydia (SOA). Deze antibiotica stopt de groei van bacteriën, waardoor de infectie verdwijnt. Vooral hardnekkige infecties worden met Azitromycine aangepakt. De antibiotica blijft na de inname nog lang werkzaam in het lichaam. Hierdoor komt een infectie niet snel meer terug. Het is wel belangrijk om de kuur helemaal af te maken om de infectie te laten verdwijnen. U kunt een kuur krijgen van minimaal drie dagen en maximaal vijf dagen. De dosering is iedere dag anders en staat beschreven in de bijsluiter.

Wanneer gebruikt u Azitromycine?

Het tijdstip van inname is niet belangrijk, als het maar, mits de kuur voor meerdere dagen voorgeschreven wordt, dagelijks op dezelfde tijdstip ingenomen wordt. U kunt het middel met voedsel en/of water innemen, het heeft geen invloed op het medicijn. Slik het medicijn in z’n geheel door, ga er dus niet op kauwen of in stukken snijden. Mocht u het middel vaker ingenomen hebben en vaak misselijk raken, dan is het verstandig om het net na het eten in te nemen.

De meeste kuren duren maar één dag (Chlamydia) tot vijf dagen. De (online) arts bepaald hoe lang u het middel moet gebruiken, volg altijd de instructies van de desbetreffende arts. Een voorgeschreven kuur moet te allen tijde afgemaakt worden en mag niet onderbroken worden. Soms lijkt een infectie te zijn verdwenen maar zitten de bacteriën er nog wel.

Wanneer kunt u geen Azitromycine gebruiken?

Als u allergisch of overgevoelig bent voor één of meer stoffen in dit middel dan moet u dit altijd aangeven aan een deskundige, zodat deze kan bepalen of je het medicijn wel of niet mag gebruiken. Ook als u last heeft van (ernstige) leverfunctiestoornissen dan mag u dit middel absoluut niet gebruiken, omdat het dan schadelijk kan zijn. Heeft u twijfels over wat dan ook, raadpleeg dan altijd een (online) arts voordat u het middel verder gaat gebruiken.

Eventuele bijwerkingen

Bij het gebruik van Azitromycine kunnen de veel voorkomende bijwerkingen optreden. Dit zijn verschijnselen zoals:

  • Misselijkheid
  • Duizeligheid (let dus op bij het besturen van een voertuig)
  • Buikpijn
  • Diarree
  • Koorts

Voor een volledig overzicht van mogelijke bijwerkingen verwijzen we je naar de bijsluiter.

Nu bestellen »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Azitromycine”