Menu
Sale

Azyter

Artikelnummer: 15f455763f0b.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 70,00.Huidige prijs is: € 62,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Azyter?

Azyter is een antibioticum dat in de vorm van oogdruppels gebruikt wordt. Het geneesmiddel doodt bacteriën in de ogen, die hier een ontsteking veroorzaken. Door Azyter te gebruiken, verdwijnen de klachten die bij een oogontsteking horen. Denk hierbij aan een rood oog, pijn in het oog en wazig zien. Azyter is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat er altijd een recept van een erkend arts nodig is om dit geneesmiddel te kunnen gebruiken.

Wanneer gebruikt u Azyter?

Azyter wordt gebruikt bij bacteriële ooginfecties. Dit kan een ontsteking zijn in het bindvlies van het oog, maar ook in andere delen van het oog. Een oogontsteking brengt symptomen als pijn in het oog, een rood oog, pusvorming in het oog en een tranend oog met zich mee, die stuk voor stuk verminderen en uiteindelijk verdwijnen door het gebruik van Azyter.

Wanneer gebruikt u geen Azyter?

Azyter is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel. Welke stoffen dit zijn, staat duidelijk opgesomd in de bijsluiter van het geneesmiddel.

Hoe dient u Azyter te gebruiken?

Azyter wordt gebruikt in de vorm van oogdruppels. De beste manier om de oogdruppels in te brengen, is door het oog achterover te houden, het onderste ooglid wat naar beneden te trekken en de druppels in het gootje van het oog te druppelen. Door het traanbuisje na het druppelen even dicht te houden, kan voorkomen worden dat het geneesmiddel via het traanbuisje naar de neus verdwijnt.

De druppelaar die bij Azyter geleverd wordt, mag nooit in het oog komen. Ook mag de druppelaar niet in aanraking komen met de handen, zodat de druppelaar helemaal steriel blijft. Voor en na het druppelen van de ogen moeten de handen altijd grondig gewassen worden.

Dosering

Volwassenen en kinderen gebruiken Azyter gedurende drie dagen eens per dag. De voorgeschreven kuur van drie dagen moet altijd afgemaakt worden, zodat de infectie helemaal kan verdwijnen. Zijn de klachten na drie dagen niet verdwenen, dan raadpleegt u een arts.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Azyter kunt u te maken krijgen met bijwerkingen, waaronder irritatie in het behandelde oog, een plakkerig oog, het gevoel dat er iets in het oog zit en een waterig oog. Bij het ontstaan van bijwerkingen moet dit altijd doorgegeven worden aan een arts.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Azyter”