Menu
Sale

Bactroban

Artikelnummer: 4eb7834f64ff.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 79,99.Huidige prijs is: € 69,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Bactroban?

Bactroban is een antibacteriële zalf met de werkzame stof mupirocine. Dit is een sterk antibioticum dat gebruikt wordt om bacteriën te doden die verantwoordelijk zijn voor infecties van de huid. Bactroban is een receptplichtig medicijn dat enkel verkregen kan worden met een recept van een arts.

Wanneer gebruikt u Bactroban?

Bactroban wordt voorgeschreven bij bacteriële infecties van de huid als steenpuisten, ontstoken wonden, ontstoken haarwortels, zweren, ontstoken eczeem, infecties in de neus en krentenbaard. Het geneesmiddel kan diverse bacteriën doden, waaronder streptokokken en stafylokokken. Door de bacteriën te doden, kan de huidinfectie sneller genezen en verdwijnen de symptomen van de infectie.

Wanneer gebruikt u geen Bactroban?

Bactroban is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor mupirocine of voor mensen die nierproblemen hebben.

Hoe dient u Bactroban te gebruiken?

Bactroban wordt dun aangebracht op de aangedane plekken van de huid. Voor het aanbrengen van de zalf, moet de huid zo goed mogelijk schoongemaakt worden. De neuszalf wordt in het neusgat aangebracht met de pink, waarna de neus zacht dichtgeknepen wordt om de zalf door de neus te verspreiden. Voor optimale inwerking op de neus, worden de neusvleugels kort gemasseerd na het inbrengen van de zalf.

Na het insmeren van de huid met Bactroban, moeten de handen goed gewassen worden. De zalf mag niet in de ogen komen, ook niet via de handen. Een arts schrijft Bactroban doorgaans door in een kuur van maximaal tien dagen. De kuur die de arts voorschrijft, moet helemaal afgemaakt worden. Ook als de klachten al eerder verdwijnen, moet de kuur helemaal afgemaakt worden om te voorkomen dat de klachten terugkeren.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Bactroban voor zowel volwassenen als kinderen is twee- tot driemaal daags een kleine hoeveelheid zalf op de aangedane plekken van de huid. Is er na zeven dagen nog geen verbetering van de klachten, dan neemt de gebruiker contact op met een arts.

Bijwerkingen

Alle geneesmiddelen kunnen bijwerkingen geven en dit is bij Bactroban ook het geval. Tijdens het gebruik van dit geneesmiddel kunnen bijwerkingen als huidirritatie, niezen (alleen bij gebruik van de neuszalf) en een droge en/of gevoelige huid optreden.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Bactroban”