Menu
Sale

Beclometason

Categorieën: ,

*  239,70

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Beclometason?

Beclometason is een geneesmiddel dat op de huid gebruikt wordt. De werkzame stof van het medicijn is beclometason en dit is een sterk werkend bijnierschorshormoon. De werkzame stof zorgt ervoor dat de huid weer rustig wordt, zodat bepaalde huidproblemen kunnen genezen.

Wanneer gebruikt u Beclometason?

Beclometason wordt gebruikt om bepaalde huidklachten te behandelen, waaronder eczeem en psoriasis. Het geneesmiddel remt de ontstekingsreacties van de huid, die door de verschillende huidaandoeningen veroorzaakt worden. Hierdoor nemen de klachten van de huidaandoeningen af en zullen de klachten uiteindelijk helemaal verdwijnen. De huid wordt minder rood, soepeler en de jeuk stopt.

Wanneer gebruikt u geen Beclometason?

Beclometason is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen van het geneesmiddel. Ook mag het geneesmiddel niet gebruikt worden voor huidaandoeningen met andere symptomen, zoals rosacea en acne. Omdat Beclometason een wisselwerking kan hebben met andere geneesmiddelen, moet het altijd gemeld worden als de patiënt ook andere geneesmiddelen gebruikt. De arts zal vervolgens bepalen of het gebruik van dit geneesmiddel in combinatie met de huidige medicatie wel of niet verstandig is.

Hoe dient u Beclometason te gebruiken?

Beclometason wordt geleverd in de vorm van een crème, die geschikt is voor een normale tot vochtige huid. Het geneesmiddel moet altijd dun aangebracht worden op de aangedane huid en na het aanbrengen goed ingemasseerd worden. Wordt er een geneesmiddel gebruikt om de huid vet te houden in combinatie met Beclometason? Dan moet dit eerste medicijn altijd eerst aangebracht worden, om vervolgens 10 tot 15 minuten te wachten met het aanbrengen van Beclometason.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Beclometason is een- tot tweemaal daags de aangedane huid dun insmeren met de Beclometason crème. De arts bepaalt hoe lang het geneesmiddel gebruikt mag worden. Omdat het om hormoonzalf gaan, wordt het zo kort mogelijk gebruiken van het medicijn aangeraden. Worden de klachten minder, dan kan de arts adviseren om Beclometason minder te gebruiken.

Bijwerkingen

Net zoals veel andere medicijnen, kan ook Beclometason voor bijwerkingen zorgen. Denk hierbij aan huidirritatie op de behandelde huid, maar ook aan het dunner worden van de huid of het ontstaan van striae. Bij langdurige behandeling kan er acne op de behandelde plekken komen en kan er ook haargroei op de behandelde plekken optreden.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Beclometason”