Menu
Sale

Bendroflumethiazide

Artikelnummer: b821332674b0.
Categorie:

*  49,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Bendroflumethiazide?

Bendroflumethiazide is een diureticum: een medicijn dat de uitscheiding van urine bevordert, oftewel een plastablet. Bendroflumethiazide is een geneesmiddel welke de uitscheiding van de urine helpt te bevorderen. Het medicijn Bendroflumethiazide is een diurecticum. Ook wordt het geneesmiddel Bendroflumethiazide wel een plastablet genoemd.

Wanneer gebruikt u Bendroflumethiazide?

Als iemand een te hoge bloeddruk heeft wordt het medicijn Bendroflumethiazide voorgeschreven. Ook bij oedeem wordt het geneesmiddel Bendroflumethiazide voorgeschreven. In het eerste geval gebeurt het soms samen met een bloeddrukverlagend geneesmiddel.

Wanneer kunt u geen Bendroflumethiazide gebruiken?

Als u zwanger wilt worden of al bent dan kunt u het medicijn Bendroflumethiazide beter niet nemen. Ook als u borstvoeding geeft kunt u het medicijn Bendroflumethiazide beter niet innemen. Als u allergisch bent voor de stof Bendroflumethiazide of een van de hulpstoffen in het medicijn dan kunt u het medicijn Bendroflumethiazide beter niet nemen. Ook als u last heeft van een ernstige aandoening van de nieren of de lever kunt u beter dit medicijn niet nemen. Daarnaast is het ook beter om geen Bendroflumethiazide te gebruiken als u jicht heeft of de ziekte van Addison. Ook bij bloedbeeldafwijkingen (een te laag natriumgehalte of te laag kaliumgehalte of een te hoog calciumgehalte) kunt u dit medicijn beter niet nemen.

Hoe dient u Bendroflumethiazide te gebruiken?

Het is belangrijk dat het geneesmiddel Bendroflumethiazide op vaste tijden wordt ingenomen. Het is verstandig om het geneesmiddel Bendroflumethiazide in de ochtend in te nemen. Als u namelijk het medicijn Bendroflumethiazide in de avond inneemt dan zult u dat u er ’s nachts nog een keer uit moet om te plassen. En dat is voor iedereen niet even aangenaam. Als u een dosis bent vergeten in te nemen dan is het beter om deze dosis in zijn geheel over te slaan.

Dosering

De Bendroflumethiazide medicijnen worden geleverd in de vorm van tabletten van 2,5 milligram en 5,0 milligram. Het is normaal om een tablet per etmaal te nemen.

Eventuele bijwerkingen

Net als bij zoveel andere medicijnen is het ook bij Bendroflumethiazide mogelijk dat er bijwerkingen optreden. U kunt hierbij denken aan het krijgen van een duizelig gevoel. Vaak gebeurt dit in het begin als u Bendroflumethiazide gaat innemen. Ook kunt u hartkloppingen krijgen, een vermoeid gevoel, spierpijn of maagklachten of darmklachten. Natuurlijk is het van persoon tot persoon verschillend of de bijwerkingen optreden en in welke mate en hoe.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Bendroflumethiazide”