Menu
Sale

Bisoprolol

Artikelnummer: cd918c81cc98.
Categorie:

*  48,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Bisoprolol?

Bisoprolol behoort tot de groep bètablokkers: medicijnen die de bloeddruk verlagen, de hartslag vertragen en ervoor zorgen dat het hart minder zuurstof nodig heeft. Bisoprolol valt onder de bètablokkers. Bètablokkers zijn medicijnen welke ervoor zorgen dat de bloeddruk verlaagd wordt. Ook helpt het de hartslag te vertragen en zorgt het ervoor dat uw hart minder zuurstof behoefte heeft.

Wanneer gebruikt u Bisoprolol?

Bisoprolol wordt gebruikt om hartproblemen, zoals hartfalen en angina pectoris te voorkomen. Ook wordt het gebruikt om een hartinfarct te voorkomen en om de bloeddruk te verlagen.

Wanneer kunt u geen Bisoprolol gebruiken?

Als u allergisch bent voor bisoprolol of de hulpstoffen in Bisoprolol dan kunt u beter geen gebruik maken van het medicijn Bisoprolol. Ook tijdens de zwangerschap kunt u beter geen gebruik maken van Bisoprolol. Daarnaast kunt u Bisoprolol niet gebruiken als u borstvoeding geeft. Weet ook dat Bisoprolol de werking van andere medicijnen kan verstoren. Dit kunnen andere bloeddrukverlagende medicijnen zijn, ontstekingsremmers, alfa blokkers, glucose verlagende medicijnen of epinefrine injecties.

Hoe dient u Bisoprolol te gebruiken?

Bisoprolol wordt in de vorm van tabletten geleverd. Bisoprolol dient u in zijn geheel door te slikken. Ook is het belangrijk dat u het medicijn iedere dag op hetzelfde tijdstip inneemt. Stop nooit plotseling met het gebruik van Bisoprolol. Het is dan zeer goed mogelijk dat u hartklachten zult krijgen. Bouw het altijd af.

Dosering

De Bisoprolol wordt in de vorm van tabletten van 5 milligram en 10 milligram geleverd. Het is gebruikelijk om een tablet per dag in te nemen. Als u een dosis vergeten bent dan kunt u deze tot 16 uur na het originele tijdstip nog innemen. Neem nooit een dubbele dosis. Dit kan leiden tot een zeer langzame hartslag. Hierdoor kunt u zich duizelig voelen, zwak voelen en zelfs flauwvallen. Neem altijd contact op met een huisarts als u een overdosis heeft genomen.

Eventuele bijwerkingen

Net als bij vele andere medicijnen kunnen er bij Bisoprolol ook bijwerkingen optreden. Aangezien het om een bloeddrukverlagend medicijn gaat kunt u zich duizelig voelen of licht in het hoofd. Vaak moet uw lichaam even wennen aan een lagere bloeddruk en gaat dit snel over. Ook kunt u last krijgen van uw maag of darmen. U kunt misselijk worden, gaan braken, obstipatie krijgen of diarree. Ook is het mogelijk dat u hoofdpijn krijgt, zich vermoeid voelt, koude voeten of koude handen krijgt, niet meer zo goed kunt slapen, een huiduitslag krijgt of uw spieren zwak aanvoelen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Bisoprolol”