Menu
Sale

Bricanyl

Artikelnummer: 9a56f10e26ce.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 53,00.Huidige prijs is: € 48,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Bricanyl?

Wat is Bricanyl? De werkzame stof in Bricanyl is terbutaline. Dit geneesmiddel verwijdt de luchtwegen, waardoor ademhalen gemakkelijker gaat. Bricanyl is via de apotheek verkrijgbaar als inhaler, siroop. Bricanyl bevat de werkzame stof Terbutaline. Het helpt om de luchtwegen wijder te maken. Hierdoor wordt het ademhalen weer een stuk gemakkelijker. Bricanyl is te verkrijgen als een siroop, een inhaler, tabletten en ook als respulses. Respules is een vloeistof om te gebruiken in een vernevelaar.

Wanneer gebruikt u Bricanyl?

Patiënten met chronische obstructieve longziekte (COPD) en astma maken gebruik van Bricanyl. Het helpt om de klachten, zoals hoesten, kortademig zijn en benauwd zijn te verminderen en te verhelpen. Deze klachten ontstaan door een verkramping van de luchtwegen. Vaak komt dit door een koude lucht, inspanning leveren, rook of een allergische reactie. Met Bricanyl is het mogelijk om de klachten binnen een paar minuten te verminderen. Hierna werkt het medicijn ongeveer zes uren.

Wanneer kunt u geen Bricanyl gebruiken?

Bricanyl dient u niet te gebruiken als u overgevoelig bent voor de stof terbutaline of een van de hulpstoffen in Bricanyl. Ook als u last heeft van een specifieke hartafwijking is het verstandig om geen Bricanyl medicijn e nemen.

Hoe dient u Bricanyl te gebruiken?

Bricanyl is in verschillende varianten verkrijgbaar. Zo is er een Bricanyl siroop en zijn er ook Bricanyl tabletten. U kunt deze zonder eten innemen. De inhaler Bricanyl en de Bricanyl respulses werken met een inhalator. U moet deze dus met een inhaler of inhalator innemen. De Bricanyl inhaler werkt met een droge poedervorm. De Bricanyl respules bevat een vloeistof welke verneveld wordt. Via de voorzetkamer ademt u dan de Bricanyl respules in. De bijsluiter legt uitstekend uit hoe u dit dient te doen.

Dosering

Voor volwassenen gelden de volgende doseringen afhankelijk van welke vorm van Bricanyl u gebruikt. De Bricanyl siroop is beschikbaar met 1,5 milligram of 5 milliliter. De Bricanyl tabletten zijn er met 5 milligram. U kunt deze beide twee tot drie keer per dag nemen. Neem 1 tablet per keer of 1 dosis Bricanyl siroop. De Bricanyl turbuhaler bevat 500 microgram. U kunt een inhalatie per zes uur nemen. Het is verstandig om na het inhaleren van de Bricanyl turbohaler uw mond te gaan spoelen. De Bricanyl respules bevat 5 milligramof 2 milliliter. U kunt per keer Bricanyl een buisje vernevelen met de hulp van een vernevelaar. Voor kinderen gelden aangepaste doseringen.

Eventuele bijwerkingen

Net als de zovele andere medicijnen kan Bricanyl ook bijwerkingen opleveren. U kunt hierbij denken aan het krijgen van hoofdpijn, trillende handen of hartkloppingen. Natuurlijk hoeft u geen last te krijgen van de bijwerkingen. En mocht u hier toch last van hebben dan kunt u verwachten dat ze vaak snel weer weggaan.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Bricanyl”