Menu
Sale

Candesartan

Artikelnummer: 52a011cb5d53.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 52,49.Huidige prijs is: € 48,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Candesartan?

Candesartan (cilexetil) is een zogenaamde angiotensine II-receptorantagonist. Deze stof werkt in op de bloedvaten, zodanig dat deze zich ontspannen en dus verwijden. Op deze manier wordt de bloeddruk verlaagd. Candesartan is een angiotensine 2 receptorantagonist. Candesartan bevat een stof welke inwerkt op de bloedvaten op een manier, zodat de bloedvaten zich gaan ontspannen en gaan verwijden. Hierdoor wordt de bloeddruk lager gemaakt. Daarnaast helpt Candesartan om he bloed gemakkelijker door het hele lichaam te laten gaan.

Wanneer gebruikt u Candesartan?

Candesartan wordt gebruikt bij hypertensie (wanneer de bloeddruk hoger is). Ook wordt het gebruikt bij volwassenen wanneer ze last hebben van hartfalen dankzij een zwakkere hartspier.

Wanneer kunt u geen Candesartan gebruiken?

Gebruik Candesartan niet als u zwanger bent. Ook kunt u beter geen auto gaan rijden of een ander voertuig als u Candesartan inneemt. Doordat Candesartan lactose bevat is het niet geschikt voor mensen die lactose-intolerant zijn.

Hoe dient u Candesartan te gebruiken?

Candesartan dient u in te nemen met water. U hoeft Candesartan niet in te nemen met voedsel of eten. U kunt het wel innemen met een maaltijd.

Dosering

Bij een behandeling van een te hoge bloeddruk met Candesartan wordt er gebruik gemaakt van een dosering van 8 milligram. De behoefte van de dosering kan echter ook lager zijn met 4 milligram of hoger met 16 milligram of 32 milligram. Een lagere dosering wordt vaak gebruikt als iemand last heeft van leverklachten of nierklachten of wanneer iemand veel vocht verliest. Een hogere dosering wordt gebruikt als het effect op de bloeddruk met een lagere dosering niet voldoende is. Ook negroïde mensen kunnen minder sterk reageren op een lagere dosering Candesartan.

Als het gaat om een behandeling in verband met hartfalen dan gebruikt men Candesartan vaak met de 4 milligram variant. De dosis kan dan langzaam opgebouwd worden als dat nodig is. Vaak wordt het na twee weken verdubbeld.

Eventuele bijwerkingen

Net als bij zovele andere medicijnen kunnen er bij Candesartan ook bijwerkingen optreden. Natuurlijk is dit per persoon verschillend. Bij Candesartan kunt u bijwerkingen ervaren in de vorm van duizeligheid, een lage bloeddruk of hoofdpijn. Ook kunnen uw bloedwaarden veranderen. Het gaat dan in het bijzonder om het kaliumgehalte. Hierdoor kunt u zich moe en ook zwak gaan voelen en is het mogelijk om een onregelmatige hartslag te krijgen en tintelingen.

In zeer zeldzame gevallen kunt u een luchtweginfectie krijgen, uw gezicht kan gaan zwellen , een hevige jeuk aan de lippen en de tong. Als dit het geval is dan dient u direct te stoppen met het innemen van Candesartan en contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Candesartan”