Menu
Sale

Cardura

Artikelnummer: 9bb16bf6b3f3.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 70,49.Huidige prijs is: € 64,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Cardura?

Cardura is een geneesmiddel dat toegepast wordt bij een verhoogde bloeddruk en/of een goedaardige vergroting van de prostaat. De werkzame stof van het geneesmiddel is de stof doxazosine: een stof die de vaten verwijdt en de spieren in de prostaat en de hals van de blaas ontspant. Het geneesmiddel heeft niet alleen een bloeddrukverlagende werking, maar zorgt er ook voor dat de prostaat kleiner wordt.

Wanneer gebruikt u Cardura?

Cardura wordt voorgeschreven aan mensen met een hoge bloeddruk. Door de bloedvaten te verwijden, zorgt het geneesmiddel voor een betere bloedstroom. Hierdoor verlaagt de bloeddruk en is Cardura een effectief geneesmiddel. Ook kan het geneesmiddel voorgeschreven worden ter behandeling van een prostaatvergroting, voornamelijk bij oudere mannen.

Wanneer gebruikt u geen Cardura?

Cardura is niet geschikt voor mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter), mensen die een blaasontsteking hebben en/of mensen die een verlaagde bloeddruk hebben. Door een mogelijke wisselwerking met andere geneesmiddelen, moet het gebruik van andere medicijnen altijd aan een arts gemeld worden.

Hoe dient u Cardura te gebruiken?

Cardura wordt geleverd in de vorm van tabletten, die zonder te kauwen en met een beetje water ingenomen worden. Aangeraden wordt om de tabletten op een vast tijdstip in te nemen, zodat de kans kleiner is dat er een dosis Cardura vergeten wordt.

Het kan voorkomen dat u het omhulsel van het Cardura tablet tegenkomt in uw ontlasting. Dit betekent niet dat het geneesmiddel niet werkt, aangezien het omhulsel van het geneesmiddel niet opgenomen wordt door het lichaam. Het is normaal dat het omhulsel van Cardura in de ontlasting zit na het opnemen van de werkzame stoffen van het geneesmiddel door het lichaam.

Dosering

De gebruikelijke dosering Cardura is 1 keer per dag een tablet van 4 mg. Heeft deze dosis niet het gewenste effect, dan kan de arts de dosering eventueel verhogen naar 8 mg per dag. Het verhogen van de dosis wordt altijd gedaan in overleg met een arts: u mag niet zomaar twee tabletten Cardura slikken om de werking te verbeteren.

Bijwerkingen

Bij het gebruik van Cardura, kan de gebruiker met bijwerkingen te maken krijgen. De meest voorkomende bijwerkingen van het geneesmiddel zijn duizeligheid, maag-darmklachten, spierpijn en hoofdpijn. In de bijsluiter van het geneesmiddel staat de volledige lijst met eventuele bijwerkingen van Cardura.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Cardura”