Menu
Sale

Cetirizine

Categorie:

*  7,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Cetirizine?

Cetirizine is een geneesmiddel welke allergische reacties van het lichaam onderdrukt. De werkzame stof is cetirizine en zorgt ervoor dat klachten die optreden bij een allergie, zoals niezen en een loopneus, snel verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Cetirizine?

Cetirizine wordt gebruikt bij overgevoeligheidsreacties op pollen en grassen ook wel hooikoorts genoemd. Maar ook bij reacties op huisdieren en andere stoffen. De symptomen die horen bij deze aandoening zijn onder andere: ontsteking van het neusslijmvlies, te herkennen aan klachten als niezen, loopneus, verstopte neus en jeuk in de neus, oogklachten, waaronder jeukende, tranende, ontstoken of branderige ogen, benauwdheid en of hoesten, astma-aanval, huiduitslag met of zonder jeuk.

Wanneer gebruikt u geen Cetirizine?

Gebruik dit geneesmiddel niet als u: overgevoelig bent voor cetirizine of een van de gebruikte hulpstoffen. Lijdt aan ernstig nierfalen of binnenkort een allergietest moet ondergaan. Cetirizine kan namelijk de uitslag van deze test beïnvloeden. Overleg met een arts over het gebruik van Cetirizine als u lijdt aan epilepsie of als u problemen heeft met het legen van de blaas.

Hoe dient u Cetirizine te gebruiken?

Slik de tablet Cetirizine in zijn geheel door met wat water. U kunt dit geneesmiddel innemen voor of tijdens de maaltijd. Heeft u veel last van de bijwerkingen, dan kunt u Cetirizine het beste in de  avond innemen. Gebruik dit geneesmiddel zolang u last heeft van uw allergie. U kunt Cetirizine ook preventief gebruiken, bij voorbeeld als u bij iemand op bezoek gaat die huisdieren heeft.

De gebruikelijke dosering van Cetirizine is als volgt:
Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: eenmaal daags 1 tablet à 10 mg.
Kinderen van 6 tot 12 jaar: tweemaal daags een halve tablet (2 x 5 mg).

Bijwerkingen

De volgende bijwerkingen zijn bekend: slaperigheid, vermoeidheid, sufheid, duizeligheid, hoofdpijn, droge mond, keel of neus, maagdarmklachten.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Cetirizine”