Menu
Sale

Chlamydia zelftest

Categorieën: ,

* Oorspronkelijke prijs was: € 25,99.Huidige prijs is: € 15,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is een Chlamydia zelftest?

Chlamydia is een van de meest voorkomende geslachtsziekten. Deze soa wordt veroorzaakt door een bacterie die via onveilig vrijen doorgegeven wordt. Heeft u geen zin om langs de huisarts te gaan? Dan kunt u aan ons de opdracht geven om dit op uw naam te regelen bij een geregistreerde EU-drogisterij. De test werkt op basis van een slijm-sample uit de baarmoederhals. U kunt de test zelf uitvoeren en de uitslag binnen 15 minuten aflezen op de testcassette.

Wanneer gebruikt u een Chlamydia zelftest

Deze test is uitsluitend bedoeld voor vrouwen. Chlamydia geeft in het begin geen of weinig klachten. Soms kan er sprake zijn van pijn bij het plassen, vage buikpijn of toegenomen vaginale afscheiding. In een later stadium kan onbehandelde chlamydia ernstige complicaties geven, waaronder onvruchtbaarheid of een verhoogd risico op buitenbaarmoederlijke zwangerschappen. acht daarom nooit tot u klachten krijgt, maar test uzelf op chlamydia zodra er sprake kan zijn van een besmetting. Met de Chlamydia Zelftest kunt u dat discreet en eenvoudig doen op een moment dat het u uitkomt.

Wanneer gebruikt u geen Chlamydia zelftest?

De Chlamydia zelftest is niet geschikt voor zwangere vrouwen. Voer de test niet uit tijdens en tot en met drie dagen na de menstruatie. Gebruik de test niet als u een urineweginfectie heeft.

Hoe dient u een Chlamydia zelftest te gebruiken?

Binnen enkele werkdagen krijgt u een Chlamydia zelftest toegezonden, uiteraard op discrete wijze. Hoe men de test moet gebruiken staat hier kort beschreven. Gebruik altijd de gehele gebruiksaanwijzing.

Neem een slijm-sample uit de baarmoederhals met het wattenstaafje, zoals beschreven staat in de bijsluiter.
Doop het wattenstaafje in de testvloeistof van flesje A en wacht vervolgens 5 minuten.
Voeg 6 druppels uit flesje B bij de testvloeistof in flesje A en roer goed met het wattenstaafje.
Verwijder het wattenstaafje.
Sluit sampleflesje A en schud goed.
Plaats nu 2 druppels uit flesje A in het sampleveld ‘S’ op de testcassette.
Lees na 15 minuten de uitslag af in het resultaatvenster.

Uitslag van de Chlamydia Zelftest

De testcassette is voorzien van een resultaatvenster. De uitslag wordt afgelezen aan de hand van paarse lijntjes. Er zijn drie uitslagen mogelijk:
Twee streepjes: u bent besmet met de chlamydiabacterie. De uitslag is ook positief als een van de twee streepjes wat lichter gekleurd is dan de andere.
Eén streepje: een besmetting met de chlamydiabacterie is niet aangetoond.
Geen streepje: de test is niet goed uitgevoerd. Gebruik een nieuwe Chlamydia Zelftest en volg de aanwijzingen in de bijsluiter goed op.

Toont de test aan dat u chlamydia heeft, neem dan direct contact op met een arts. En licht uw (voormalige) bedpartner(s)in. Chlamydia is namelijk zeer besmettelijk! Wilt u liever geen contact opnemen met uw eigen huisarts? Hier vindt u alle behandelingen waar Doktersdienst.net toegang tot heeft.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Chlamydia zelftest”