Menu
Sale

Chlooramfenicol

Artikelnummer: 0027a1fa585f.
Categorie:

*  62,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Chlooramfenicol?

Chlooramfenicol is een geneesmiddel dat gebruikt wordt om bacteriële infecties te bestrijden. Het geneesmiddel kan gebruikt worden in de vorm van oogdruppels, maar ook in de vorm van oogzalf. De werkzame stof van het geneesmiddel is een antibioticum, dat diverse soorten bacteriën kan doden en zo een infectie kan laten verdwijnen.

Wanneer gebruikt u Chlooramfenicol?

Chlooramfenicol wordt voorgeschreven bij verschillende soorten infecties in het oog, die veroorzaakt worden door verschillende soorten bacteriën. Denk hierbij aan een bindvliesontsteking, maar ook aan een hoornvliesontsteking of een ontsteking van de oogklieren. Door de ziekmakende bacterie te doden, verdwijnt de infectie snel en nemen de klachten snel af.

Wanneer gebruikt u geen Chlooramfenicol?

Chlooramfenicol is geen geschikt medicijn voor mensen die overgevoelig zijn voor de hulpstoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter). Mensen die last hebben van stoornissen in de leverfunctie en/of het bloed, wordt een ander geneesmiddel voorgeschreven bij een bacteriële infectie in het oog. Worden er andere geneesmiddel in het oog gebruikt, dan moet dit altijd gemeld worden aan de arts. Eventueel wordt er een ander geneesmiddel voorgeschreven om een wisselwerking van verschillende medicijnen te voorkomen.

Hoe dient u Chlooramfenicol te gebruiken?

Chlooramfenicol kan voorgeschreven worden in de vorm van oogdruppels en in de vorm van oogzalf. De druppels worden in het oog ingebracht door het hoofd achterover te buigen, het onderste ooglid iets naar beneden te trekken en een druppel aan te brengen in het gootje van het oog. De oogzalf wordt ook aangebracht door het onderste ooglid iets naar beneden te trekken. Van de oogzalf wordt ongeveer 1 centimeter aan zalf aangebracht, waarna het oog zachtjes gesloten wordt.

Na het inbrengen van de druppels of het aanbrengen van de zalf, moet de gebruiker de handen goed wassen. Na het gebruik van de druppels en de zalf ziet de gebruiker een tijdje wazig, maar dit is normaal en gaat vanzelf weer over.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Chlooramfenicol oogdruppels is als volgt: iedere twee tot drie uur 1 tot 2 druppels aanbrengen in het aangedane oog. De gebruikelijke dosering van Chlooramfenicol oogzalf is als volgt: drie tot vier keer per dag 1 centimeter zalf aanbrengen in het aangedane oog. De gebruiker mag alleen van deze dosering afwijken als dit geadviseerd wordt door een arts. Het geneesmiddel wordt gebruikt tot de gebruiker drie dagen klachtenvrij is. Het geneesmiddel mag nooit langer dan tien dagen gebruikt worden. Is er na drie dagen nog geen verbetering, dan neemt de gebruiker contact op met zijn of haar arts.

Bijwerkingen

De eventuele bijwerkingen die de gebruiker kan ervaren bij het gebruik van Chlooramfenicol, zijn irritatie (roodheid, jeuk of een prikkend gevoel) in het behandelde oog of een troebel zicht.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Chlooramfenicol”