Menu
Sale

Chloroquine

Artikelnummer: ae5d82a542fd.

* Oorspronkelijke prijs was: € 50,49.Huidige prijs is: € 48,00.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Chloroquine?

Chloroquine is een medicijn dat met name de deling van parasieten tegengaat. Daarnaast remt het medicijn de vorming van auto-immuunlichamen die afwijken. Concreet betekent dit dat het middel, dat tevens Chloroquine als werkzame stof bevat, tegen diverse ziekten gebruikt wordt. Het medicijn wordt het meest voorgeschreven ter voorkoming en bij de behandeling van de ziekte Malaria. Daarnaast wordt het ook gebruikt bij gewichtsreuma en bepaalde leveraandoeningen. Tot slot wordt Chloroquine ook gebruikt om ontstekingen van huid en ingewanden tegen te gaan.

Wanneer kunt u geen Chloroquine gebruiken?

Er zijn diverse redenen waarom dit middel niet gebruikt kan worden. Allereerst is dit wanneer u allergisch bent voor Chloroquine, een stof die daaraan gelijk staat of andere middelen die in het medicijn zijn opgenomen. Ook wanneer u lijdt aan de spierziekte Myastenia gravis of wanneer u last heeft van gezichtsveldveranderingen is gebruik af te raden. In de meeste gevallen is dit medicijn tijdens zwangerschap en borstvoeding te gebruiken. Wanneer u het wilt gebruiken voor lupus erythematodes of voor reumatoïde artritis kunt u dit absoluut niet gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. U brengt daarbij de baby in gevaar. Let ook op het gebruik van andere medicijnen, aangezien Chloroquine een wisselwerking heeft met diverse medicijnen. Met name Ritonavir, een middel tegen hiv en Digoxine, een middel hartritmestoornissen staan bekend om hun wisselwerking met dit medicijn.

Hoe dient u Chloroquine te gebruiken?

Het is belangrijk om dit middel op de juiste manier te gebruiken. Zorg er daarom voor dat u niet een te hoge dosering gebruikt. Dit medicijn is enkel verkrijgbaar in tabletvorm en deze dienen met een glas water te worden ingenomen. We raden aan om dit tijdens of na de maaltijd te doen, zodat de tabletten beter worden opgenomen in het lichaam. Wanneer u lever of nierproblemen heeft, is het verstandig om met een lage dosering te beginnen.

Dosering

Welke dosering u dient te gebruiken, hangt natuurlijk af van de reden waarom u het medicijn gebruikt. Bij voorkoming van malaria is de dosering over het algemeen drie tabletten van 100 mg per week. Deze tabletten worden dan wel in een dag ingenomen en men begint met de tabletten 1-2 weken voor vertrekt. Dit blijft u doen tot ongeveer 6 weken na terugkeer. Bij kinderen raden we een lagere dosering aan en kinderen die minder dan 10 kg wegen, mogen het medicijn helemaal niet gebruiken. bij de behandeling van Malaria en bij reuma, wordt er over het algemeen een hogere dosis gebruikt.

Eventuele bijwerkingen

Over het algemeen zijn er weinig bijwerkingen, zeker wanneer dit middel ter voorkoming van Malaria gebruikt wordt. De meest voorkomende bijwerkingen zijn darmklachten en hoofdpijn.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Chloroquine”