Menu
Sale

Cilest

Artikelnummer: 1cca4b024d3a.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 53,49.Huidige prijs is: € 50,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Cilest?

Cilest is een zogenoemde een fase anticonceptie pil. Het is een tablet welk in een strip zit en waarbij alle tabletten dezelfde werking hebben. Iedere pil heeft 35 microgram ethinylestradiol en ook 250 microgram norgestimaat. Deze twee stoffen helpen om te voorkomen dat iemand zwanger wordt. Het medicijn zorgt ervoor dat de eicel niet kan rijpen. Ook is het zo dat de pil helpt dat de eicel niet vrijkomt in de eileider (de eisprong). Ook zorgt het medicijn ervoor dat de baarmoederhals en de baarmoederwand niet geschikt worden voor conceptie. Hierdoor voorkomt het medicijn dat u zwanger wordt.

Wanneer gebruikt u Cilest?

Het medicijn wordt gebruikt om te voorkomen dat u zwanger wordt. Soms wordt het ook gebruikt om de menstruatie beter te laten verlopen.

Wanneer kunt u geen Cilest gebruiken?

Als u allergisch bent tegen de werkzame stoffen of een andere reactie hierop vertoont is het niet verstandig om dit medicijn te gebruiken. Ook is het niet verstandig om dit medicijn te gebruiken als u zwanger wilt worden of al bent. Ook bij het geven van borstvoeding wordt het gebruik van dit medicijn afgeraden.

Hoe dient u Cilest te gebruiken?

Het medicijn is zeer betrouwbaar. Het moet echter wel nauwkeurig en goed gebruikt worden. Een zwangerschap kan gemakkelijk ontstaan als u een keer de pil vergeet. Ook als u de pil verkeerd gebruikt kan dit trouwens gebeuren. Het is daarom belangrijk om iedere dag op hetzelfde tijdstip deze pil te nemen voor 21 dagen. Hierna volgen 7 dagen zonder het nemen van de pil. In deze periode zult u uw normale menstruatie hebben. Na deze 7 dagen begint u weer met de serie van 21 pillen. Start met de eerste pil op de eerste dag van uw menstruatie.

Dosering

Iedere pil bevat 250 microgram norgestimaat en 35 microgram ethinylestradiol. U dient de pil 21 dagen te gebruiken op hetzelfde tijdstip. Hierna heeft u 7 rustdagen en begint u weer opnieuw.

Eventuele bijwerkingen

Er zijn bijwerkingen mogelijk bij het gebruiken van dit medicijn. Natuurlijk hoeft het niet zo te zijn dat u hier last van krijgt. Het is mogelijk dat u last krijgt van doorbraakbloedingen, hoofdpijn, gespannen borsten of misselijkheid. Vaak verdwijnen de bijwerkingen binnen een paar dagen. Heeft u teveel last van de bijwerkingen dan kunt u een andere anticonceptie kiezen.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Cilest”