Menu
Sale

Ciprofloxacine

Artikelnummer: b402c514deee.
Categorie:

*  48,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Ciprofloxacine?

Ciprofloxacine is een antibioticum die onder de groep fluorchinolonen wordt gerekend. De werkzame stof van Ciprofloxacine is ciprofloxacine en deze stof doodt bacteriële die aandoeningen als maag-darminfecties, urineweginfecties en andere bacteriële ontstekingen veroorzaken. Door de bacteriën te doden, verdwijnen de klachten en kan het lichaam uiteindelijk sneller en gemakkelijker genezen.

Wanneer gebruikt u Ciprofloxacine?

Ciprofloxacine is een sterk antibioticum dat vaak pas voorgeschreven wordt als andere geneesmiddelen niet blijken te werken. Het geneesmiddel wordt gebruikt bij infecties in het maag-darmkanaal, urineweginfecties, luchtweginfecties, infecties van de huid, infecties van de weke delen en ontstekingen in het bot of in de gewrichten.

Wanneer gebruikt u geen Ciprofloxacine?

Ciprofloxacine mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor Ciprofloxacine of een van de hulpstoffen in het geneesmiddel. Ook is het medicijn niet geschikt voor mensen die de spierverslapper Tizanidine gebruiken. Bij het gebruik van andere medicijnen of de aanwezigheid van ernstige lichamelijke aandoeningen, dient de gebruiker hier melding van te maken bij een arts. Deze arts zal bepalen of het gebruik van Ciprofloxacine op basis van deze informatie verstandig is.

Hoe dient u Ciprofloxacine te gebruiken?

Ciprofloxacine wordt geleverd in de vorm van tabletten, die zonder te kauwen en met voldoende water geslikt moeten worden. Bij het gebruik van Ciprofloxacine is het belangrijk om veel te drinken, want dan wordt het geneesmiddel beter opgenomen en is de werking van het medicijn duidelijk beter. Verder is het belangrijk om te weten dat Ciprofloxacine niet met melkproducten ingenomen mag worden, aangezien calcium de opname van het medicijn vermindert.

Een kuur Ciprofloxacine moet altijd volledig afgemaakt worden, ook als de klachten al eerder verdwijnen. Wordt de kuur niet volledig afgemaakt, dan kan de infectie terugkomen. Een kuur Ciprofloxacine duurt over het algemeen tussen de 5 en 21 dagen, afhankelijk van de klachten van de patiënt.

Dosering

Ciprofloxacine is verkrijgbaar in tabletten van 250 mg en tabletten van 500 mg. Een arts weet welke dosering Ciprofloxacine bij de klachten van de patiënt passen en schrijft de juiste dosering voor. Over het algemeen wordt Ciprofloxacine gebruikt met een dosering van 100 – 750 mg per dag gedurende de voorgeschreven periode. Kinderen en jongeren mogen het geneesmiddel enkel op strikt advies van een arts gebruiken, waarbij er altijd een aangepaste dosering aangehouden wordt.

Bijwerkingen

Ciprofloxacine kan voor bijwerkingen zorgen, waaronder maag-darmklachten, hoofdpijn, overgevoeligheid van de huid voor UV-straling, gewrichtspijn, duizeligheid en slaapproblemen. Niet iedere gebruiker van Ciprofloxacine krijgt te maken met deze klachten, maar ze worden wel gemeld door andere gebruikers van het antibioticum. Dit betekent dat de bijwerkingen wel voor kunnen komen bij het gebruik van Ciprofloxacine.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Ciprofloxacine”