Menu
Sale

Citrosan

* Oorspronkelijke prijs was: € 7,75.Huidige prijs is: € 4,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Citrosan

Citrosan is een pijnstillende en koortsverlagende drank die gebruikt wordt om verkoudheid en griepverschijnselen te verminderen. De werkzame stoffen in dit geneesmiddel zijn paracetamol en vitamine C. Paracetamol is een koortsverlagende pijnstiller. Vitamine C geeft de weerstand een boost waardoor het lichaam het virus beter onder controle krijgt en sneller herstelt.

Wanneer gebruikt u Citrosan

Griep en verkoudheid worden veroorzaakt door verschillende virussen. Citrosan kan deze aandoeningen niet genezen maar zorgt er wel voor dat de symptomen zoals pijn, koorts en andere ongemakken snel verdwijnen.

Wanneer gebruikt u geen Citrosan

Citrosan niet gebruiken als u: overgevoelig bent voor paracetamol, ascorbinezuur (vitamine C) of een van de overige bestanddelen van dit medicijn, geen suiker mag innemen, geen zout mag innemen.

Hoe dient u Citrosan te gebruiken?

Citrosan wordt geleverd als een poeder. Los de inhoud van 1 zakje op in heet water en roer goed. De warme drank die dan ontstaat, heeft een frisse citroensmaak. Probeer de citroendrank zo heet mogelijk op te drinken. Dit heeft een goed effect op de keel. Gebruik dit geneesmiddel niet langer dan 14 dagen achtereen. Daarnaast is Citrosan niet geschikt voor kinderen jonger dan 9 jaar.

Dosering

Citrosan bevat 500 mg paracetamol en 50 mg vitamine C per sachet. De aanbevolen dosering is als volgt:
Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: 1 tot 2 sachets per keer, maximaal 6 sachets per dag.
Kinderen van 12 tot 15 jaar: 1 sachet per keer, maximaal 4 tot 6 sachets per etmaal.
Kinderen van 9 tot 12 jaar: 1 sachet per keer, maximaal 3 tot 4 sachets per etmaal.

Bijwerkingen

Citrosan bevat paracetamol, een geneesmiddel dat over het algemeen probleemloos wordt verdragen. Een enkele keer kunnen huiduitslag en galbulten als gevolg van overgevoeligheid optreden.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Citrosan”