Menu
Sale

Claritine

Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 10,95.Huidige prijs is: € 5,95.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Claritine?

Claritine is een anti allergie medicijn dat wordt gebruikt bij allergieën, zoals hooikoorts, door allergie ontstoken ogen en neus, netelroos en jeuk. De werkzame stof in dit medicijn is loratadine.

Wanneer gebruikt u Claritine?

Claritine wordt gebruikt om allergieën te onderdrukken. Bij een allergie reageert uw lichaam te sterk op factoren uit uw omgeving. Bij bijvoorbeeld hooikoorts zijn dit gras en boompollen. Maar een allergie kan ook ontstaan door andere prikkels, zoals huisstofmijt, schimmels, huidschilfers van huisdieren, kwallenbeten of insecten steken. Een allergie kan zich op verschillende manieren en op verschillende plaatsen uiten, vooral in de neus, de ogen, de longen en op de huid. Bij een allergische reactie komt er in het lichaam een stof vrij, dit heet histamine. Histamine is de belangrijkste veroorzaker van de klachten bij een allergie. Loratadine blokkeert de werking van histamine waardoor de klachten afnemen.

Wanneer gebruikt u geen Claritine?

Indien u allergisch bent voor loratadine of voor een van de andere bestanddelen dan is het niet mogelijk om dit middel te gebruiken. Claritine wordt niet aanbevolen bij kinderen jonger dan 2 jaar.

Hoe dient u Claritine te gebruiken?

U kunt Claritine iedere dag gebruiken. Heeft u slechts af en toe last dan kunt u het tablet of stroop innemen op de momenten dan u klachten krijgt. Mocht u verwachten dat u last krijgt van een allergie dan kunt u een uur van te voren een tablet of stroop innemen. Water of een andere vloeistof is niet nodig om de stroop door te slikken. De stroop kan met of zonder voedsel worden ingenomen.

De algemene dosering is als volgt:
Tabletten: iedere 24 uur 1 tablet met een beetje water innemen.
Stroop: Volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder: neem eenmaal per dag 2 maatlepels stroop (=10 ml stroop).
Kinderen van 2 tot 12 jaar worden gedoseerd op basis van hun gewicht: Lichaamsgewicht van meer dan 30 kg: Neem eenmaal per dag 2 maatlepels stroop (=10 ml stroop).   Lichaamsgewicht van 30 kg of minder: Geef eenmaal per dag 1 maatlepel stroop (=5 ml stroop).

Bijwerkingen

Mogelijke bijwerkingen zijn hoofdpijn en een droge mond. De eerste dagen is het mogelijk dat u zich moe voelt. Dit wordt minder als u het Claritine een paar dagen heeft gebruikt.

 

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Claritine”