Menu
Sale

Clenil Modulite

Artikelnummer: 0aa079ddae3c.
Categorie:

*  48,20

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Clenil Modulite?

Clenil Modulite is een luchtwegbeschermer. De werkzame stof beclometason is een bijnierschorshormoon, ook wel corticosteroïde genoemd. In Clenil Modulite zit de werkzame stof bevlometsonediproponaat. Het is een medicijn welke valt onder de corticosteroïden. Het geneesmiddel wordt gebruikt als een remmer van ontstekingen in de luchtwegen. Het helpt dus om hoesten en ook om aanvallen van benauwdheid (zoals bij astma) te voorkomen. Vooral kinderen en volwassenen, die lichte astma hebben maken gebruik van dit medicijn en geneesmiddel.

Wanneer gebruikt u Clenil Modulite?

Dit medicijn wordt vooral gebruikt door mensen welke een lichte vorm van Astma hebben.

Wanneer kunt u geen Clenil Modulite gebruiken?

Als u gevoelig bent voor een van de ingrediënten in dit medicijn dan kunt u beter geen Clenil Modulite gebruiken. Als zwanger bent of borstvoeding geeft dan kunt u het beste eerst contact opnemen met uw arts.

Hoe dient u Clenil Modulite te gebruiken?

Dit medicijn wordt gebruikt met een inhaler waarin ook drijfgas zit zonder enige CFK’s. Als u een inhalator voor het eerst gaat gebruiken of de inhalator enkele dagen niet heeft gebruikt dan dient u de eerste twee pufjes niet te gebruiken. U hoeft de inhalator trouwens niet te schudden voordat u hem gaat gebruiken.

Dosering

Bij het gebruik van Clenil Modulite start u vaak met een dosering welke te hoog is. Langzaam wordt de dosis dan afgebouwd om het tot laagst mogelijke punt. Het is belangrijk om de medicijnen op een vaste tijd in te nemen. Het helpt om zo te voorkomen dat u de medicijnen inneemt. U mag trouwens alles drinken en ook alles eten bij dit geneesmiddel. Als u een keer een dosering vergeten bent dan kunt u het beste deze overslaan. Het heeft geen zin om een dubbele dosis te nemen.

Binnen tien dagen moeten de klachten afnemen. Het is belangrijk om niet zo maar te stoppen met het innemen van dit geneesmiddel. U kunt ook gebruik maken van de Volumatic. Dit is een grotere voorzetkamer waarmee het inhaleren een stuk beter zal gaan. Om heesheid en ook om schimmelinfecties in de mond te voorkomen is het goed om de mond te spoelen na het gebruiken van dit medicijn. Ook kunt u uw tanden gaan poetsen.

Eventuele bijwerkingen

Natuurlijk kent eigenlijk iedere geneesmiddel wel een bijwerking. Zo geldt dat ook bij Clenil Modulite. De meest voorkomende bijwerkingen van dit medicijn zijn een schimmelinfectie in de mond en de keel, een hese keel, een vieze smaak in de mond of een droge mond. Natuurlijk is het per persoon verschillend of de bijwerkingen überhaupt optreden en ook welke van de bijwerkingen optreden.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Clenil Modulite”