Menu
Sale

Climagest

Artikelnummer: f47dcb0c809f.

*  82,50

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Climagest?

Climagest is een geneesmiddel dat ook wel Estrace genoemd wordt. Het betreft een geneesmiddel dat onder bepaalde voorwaarden tijdens de overgang gebruikt kan worden, namelijk om vervelende overgangsklachten te verminderen. Omdat het geneesmiddel het hormoon oestrogeen bevat, wordt het hormoonniveau van vrouwen in de overgang door het gebruik van Climagest weer in balans gebracht. Hierdoor verdwijnen klachten als opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen.

Wanneer gebruikt u Climagest?

Climagest wordt voorgeschreven aan vrouwen die in de overgang zitten en hier vervelende klachten aan overhouden. Denk hierbij aan opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, depressies, angsten en droge slijmvliezen. Door het hormoonniveau weer in balans te brengen, verdwijnen deze klachten door het gebruik van Climagest.

Wanneer gebruikt u geen Climagest?

Climagest is niet geschikt voor mensen met een bloedziekte, een probleem met de bloedsomloop, een hormoon-gerelateerde vorm van kanker of vaginale bloedingen. Verder mag Climagest ook niet gebruikt worden door zwangere vrouwen of vrouwen die overgevoelig zijn voor oestrogeen.

Hoe dient u Climagest te gebruiken?

Climagest wordt voorgeschreven in de vorm van tabletten, die eenmaal daags ingenomen moeten worden. Hierbij moet een cyclische toestand aangehouden worden gedurende 23 dagen, waarna er 5 dagen geen geneesmiddel wordt ingenomen. Na de periode van 5 dagen zonder het gebruik van Climagest, begint de cyclus van 23 dagen met Climagest en 5 dagen zonder Climagest opnieuw.

Dosering

De dosering van Climagest wordt door de arts bepaald. De gebruiker mag alleen afwijken van de gebruikelijke dosering van het geneesmiddel als dit door de arts bepaald is. Werkt het geneesmiddel niet (voldoende), dan neemt u contact op met uw arts om de dosering Climagest eventueel te verhogen. Het verhogen van de dosering doet u nooit op eigen houtje.

Bijwerkingen

Het gebruik van Climagest kan voor enkele bijwerkingen zorgen. De bijwerkingen die het vaakst gemeld zijn door gebruikers van het geneesmiddel, zijn hoofdpijn, maag-darmklachten en lusteloosheid. Heeft u last van ernstige bijwerkingen als ongewoon vaginaal bloeden, pijn op de borst of pijn aan de arm of schouder, dan moet u altijd contact opnemen met uw arts. Bij allergische reacties als netelroos en zwelling van de huid, wordt dit ook aangeraden.

Over het algemeen verminderen de bijwerkingen van Climagest na een tijdje. Dit komt omdat het lichaam dan gewend is geraakt aan het gebruik van het geneesmiddel, waardoor klachten minder worden. Bij ernstige bijwerkingen wordt wel aangeraden om contact op te nemen met een arts, ook als deze klachten na een tijdje minder erg worden.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Climagest”