Menu
Sale

Climanor

Artikelnummer: f7993f069438.

* Oorspronkelijke prijs was: € 93,00.Huidige prijs is: € 82,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Climanor?

Climanor is een geneesmiddel dat de stof medroxyprogesteron bevat. Dit is een progestageenhormoon, dat voorgeschreven wordt als onderdeel van hormonale substitutietherapie (HST).

Wanneer gebruikt u Climanor?

Climador wordt voorgeschreven aan vrouwen die last hebben van bepaalde overgangsklachten voor een disbalans in de hormonen in het lichaam. Door hormonale substitutietherapie (HST) te ondergaan en extra hormonen te nemen, komt de balans weer terug en worden bepaalde overgangsklachten minder. Denk hierbij aan nachtelijk zweten, opvliegers, stemmingswisselingen en slapeloosheid.

Climador wordt altijd voorgeschreven met een oestrogeenhormoon. Oestrogenen verminderen de overgangsklachten, terwijl Climanor het baarmoederslijmvlies beschermt tegen de bijwerkingen van oestrogenen. Daarom wordt Climanor alleen gebruikt door vrouwen met overgangsklachten bij wie de baarmoeder niet verwijderd is.

Wanneer gebruikt u geen Climanor?

Ten eerste wordt Climanor niet voorgeschreven aan vrouwen met overgangsklachten bij wie de baarmoeder verwijderd is. In dit geval doet het geneesmiddel namelijk niets, aangezien Climanor het baarmoederslijmvlies moet beschermen tegen de bijwerkingen van hormonen.

Daarnaast mag Climanor niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel (zie bijsluiter voor complete lijst), borstkanker hebben of hebben gehad, een trombose hebben of hebben gehad of een bloed-, hart- of vaatziekte hebben. Bij het gebruik van andere geneesmiddelen, moet dit gemeld worden aan de arts. De arts kan vervolgens bepalen of het gebruik van Climanor in combinatie met de bestaande medicijnen wel of niet verstandig is, gezien de wisselwerking van Climanor met sommige andere medicijnen.

Hoe dient u Climanor te gebruiken?

Wordt Climanor gebruikt in combinatie met een oestrogeenhormoon, dan neemt de gebruiker de tabletten doorgaans alleen de tweede helft van de cyclus. De arts bepaalt wanneer Climanor precies ingenomen moet worden. Bij het innemen van de tabletten, mag er niet gekauwd worden en mogen de tabletten ook niet op een andere manier kleiner gemaakt worden. Het innemen van de tabletten met een kleine hoeveelheid water vergemakkelijkt het slikken.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Climanor bij hormonale substitutietherapie (HST) is eenmaal daags 1 tablet gedurende dag 15 tot en met 28 van de cyclus. Alleen als er een andere dosering wordt voorgeschreven door een arts, mag van de gebruikelijke dosering afgeweken worden.

Bijwerkingen

Climanor kan voor bepaalde bijwerkingen zorgen, zoals onregelmatig bloedverlies, Maag-darmklachten, gespannen en pijnlijke borsten, hoofdpijn en het uitblijven van de menstruatie (alleen bij langdurig gebruik). Heeft de gebruiker veel last van de bijwerkingen of blijven de bijwerkingen langer aanhouden, dan wordt aangeraden om contact op te nemen met een dokter.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Climanor”