Menu
Sale

Climaval

Artikelnummer: fc822335c40c.

* Oorspronkelijke prijs was: € 146,49.Huidige prijs is: € 129,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Climaval?

Climaval is een geneesmiddel dat gebruikt wordt bij hormonale substitutietherapie (HST) of hormoonvervangende therapie bij vrouwen. Het geneesmiddel bevat oestradiol, een stof die op het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen lijkt. Door Climaval te nemen, kan de disbalans van vrouwelijke hormonen verholpen worden en verminderen bepaalde overgangsklachten die door deze disbalans veroorzaakt worden.

Wanneer gebruikt u Climaval?

Climaval wordt voorgeschreven aan vrouwen die last hebben van bepaalde overgangsklachten door het verminderen van het oestrogeengehalte in het bloed. Het geneesmiddel vult het oestrogeengehalte in het bloed aan, waardoor deze klachten verdwijnen. Enkele klachten die behandeld worden met Climaval zijn overgangsklachten als opvliegers, overmatig transpireren, botontkalking, droge slijmvliezen, depressieve stemmingen en slaapproblemen.

Wanneer gebruikt u geen Climaval?

Climaval is niet geschikt voor vrouwen die overgevoelig zijn voor oestrogeen, borstkanker hebben (gehad), een vorm van kanker hebben (gehad) die op oestrogenen reageert, een aandoening aan het baarmoederslijmvlies hebben, een trombose hebben (gehad), een leveraandoening hebben of een bepaalde bloedziekte, hartziekte of vaatziekte hebben. Ook wordt het geneesmiddel alleen voorgeschreven aan vrouwen die last hebben van overgangsklachten door een verminderd oestrogeengehalte in het bloed, niet bij klachten die door andere zaken veroorzaakt worden.

Hoe dient u Climaval te gebruiken?

Climaval wordt geleverd in de vorm van tabletten, die met een beetje water en zoveel mogelijk op een vast tijdstip ingenomen worden. Op de doordrukstrip van de tabletten staat een kalenderaanduiding, zodat de gebruiker minder snel een tablet vergeet. Vergeet u toch een tablet, dan neemt u dit tablet alsnog in tenzij het bijna tijd is voor de nieuwe dosis.

Vrouwen die hun baarmoeder nog hebben, krijgen een aanvullend hormoon voorgeschreven bij het gebruik van Climaval. Dit wordt gedaan om de baarmoeder te beschermen tegen de bijwerkingen van het geneesmiddel. Bij het voorschrijven van een ander geneesmiddel, kan het gebruik van Climaval anders zijn. In dit geval volgt de gebruiker de aanwijzingen van de arts op bij het gebruik van het geneesmiddel.

Climaval kan ook voorgeschreven worden aan vrouwen die last hebben van bepaalde klachten door het verwijderen van de eierstokken. Door het verwijderen van de eierstokken, kan het oestrogeengehalte in het bloed namelijk ook dalen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Climaval is eenmaal daags 1 tablet. Een arts bepaalt hoe lang het geneesmiddel gebruikt moet worden. Er mag niet afgeweken worden van de voorgeschreven dosering.

Bijwerkingen

Eventuele bijwerkingen waar de gebruiker mee te maken kan krijgen bij het nemen van Climaval, zijn klachten als hoofdpijn, Maag-darmklachten, stemmingswisselingen, doorbraakbloedingen, een toegenomen vaginale afscheiding en pijnlijke borsten.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Climaval”