Menu
Sale

Climesse

Artikelnummer: 186128b9672d.

* Oorspronkelijke prijs was: € 90,00.Huidige prijs is: € 79,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Climesse?

Climesse is een geneesmiddel dat voorgeschreven wordt in het kader van hormone replacement therapy, ook wel hormonale substitutietherapie of HST genoemd. Hormonale substitutietherapie is een behandeling die gebruikt wordt om overgangsklachten van de vrouw te verminderen door de hormoondisbalans te compenseren. Door Climesse (met oestrogeen en progestageen) te gebruiken, wordt het tekort aan hormonen opgeheven en verminderen de overgangsklachten.

Wanneer gebruikt u Climesse?

Climesse wordt gebruikt om overgangsklachten zowel tijdens als de na de overgang te verminderen. Dit kunnen lichamelijke klachten zijn als opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid en pijn bij het vrijen, maar het kan ook gaan om geestelijke klachten als angsten, depressie en stemmingswisselingen. Tot slot kan het geneesmiddel ook voorgeschreven om osteoporose (botontkalking) te verminderen of te voorkomen.

Wanneer gebruikt u geen Climesse?

Elleste Duet Conti is niet geschikt voor iedere vrouw. Zo is het geneesmiddel niet geschikt voor vrouwen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen van het geneesmiddel, een trombose hebben (gehad), een bloed- of nierziekte hebben (gehad), onverklaarbaar vaginaal bloedverlies hebben (gehad) of te maken hebben met abnormaal groeiend baarmoederslijmvlies. Tot slot mag het geneesmiddel ook niet gebruikt worden door vrouwen met borstkanker of een andere vorm van kanker die gevoelig is voor hormonen.

Hoe dient u Climesse te gebruiken?

Climesse wordt geleverd in een strip met 28 tabletten. Iedere dag neemt de gebruiker 1 tablet (het liefst op een vast tijdstip om het vergeten van een tablet tegen te gaan), tot de strip op is. Is de strip op, dan neemt de gebruiker direct een nieuwe strip om de tabletten door te slikken. Bij het gebruik van Climesse wordt er geen stopweek ingevoerd.

Zonder overleg met een arts, mag Climesse nooit langer dan twee jaar achter elkaar gebruikt worden om overgangsklachten te verminderen.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Climesse is iedere dag 1 tablet, gedurende maximaal twee jaar lang (tenzij anders geadviseerd). Van deze standaard dosering mag niet afgeweken worden zonder advies van een arts.

Bijwerkingen

Een hormonale substitutietherapie kan voor bijwerkingen zorgen en dit is bij het gebruik van Climesse ook het geval. Denk hierbij aan bijwerkingen als maag-darmklachten, doorbraakbloedingen, meer vaginale afscheiding, hoofdpijn, pijnlijke borsten en stemmingswisselingen. Doorgaans worden de bijwerkingen vanzelf minder en verdwijnen de klachten uiteindelijk helemaal, aangezien het lichaam langzaam gewend raakt aan de stoffen in Climesse. Verdwijnen de klachten niet, dan wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Climesse”