Menu
Sale

Clindamycine

Artikelnummer: 9456554ef688.
Categorie:

*  57,90

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Clindamycine?

Clindamycine is een antibioticum dat de werkzame stof clindamycine bevat. Deze stof doodt bepaalde bacteriën, waardoor het lichaam kan genezen van de bijbehorende ontsteking en de klachten van de ontsteking snel verdwijnen. Het is een receptplichtig medicijn, dat enkel op recept van een erkend arts verkregen kan worden.

Wanneer gebruikt u Clindamycine?

Clindamycine wordt voorgeschreven bij bacteriële infecties, zoals een longontsteking, bronchitis, huidinfecties, infecties van de weke delen, bacteriële vaginose, de geslachtsziekte Trichomonas en ontstekingen aan de gewrichten en/of botten. Het geneesmiddel doodt de bacterie die de ontsteking veroorzaakt, waardoor de klachten van de ontsteking verdwijnen en het lichaam genezen wordt.

Wanneer gebruikt u geen Clindamycine?

Clindamycine mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stoffen in het geneesmiddel. Ook mag het geneesmiddel niet gecombineerd worden met erythromycine, een andere antibioticum. Bij het gebruik van andere geneesmiddelen, moet de arts bepalen of Clindamycine met deze geneesmiddelen gecombineerd mag worden. Meld het altijd aan uw arts als u andere medicijnen gebruikt, om een (gevaarlijke) wisselwerking van de geneesmiddelen te voorkomen.

Hoe dient u Clindamycine te gebruiken?

Clindamycine wordt doorgaans geleverd in de vorm van capsules. De gebruiker neemt de capsule in zijn geheel in met voldoende water. Dit kan voor, tijdens of na de maaltijd. Het geneesmiddel wordt altijd voorgeschreven in de vorm van een kuur, doorgaans tussen de 7 en 14 dagen. De arts bepaalt welke kuur de gebruiker nodig heeft en de gebruiker moet deze kuur altijd afmaken, zodat de infectie echt verdwijnt. Ook als de klachten eerder verdwijnen, moet de voorgeschreven kuur afgemaakt worden. Zo wordt voorkomen dat de bacterie (resistent) terugkomt en de infectie opnieuw ontstaat.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Clindamycine is als volgt: 150 tot 450 mg iedere zes uur, gedurende de voorgeschreven periode. Alleen als de arts expliciet anders heeft voorgeschreven, mag er afgeweken worden van deze dosering. Voor kinderen wordt er altijd een andere dosering voorgeschreven.

Bijwerkingen

Alle medicijnen kunnen bijwerkingen geven en dit is bij Clindamycine ook het geval. Niet alle gebruikers krijgen te maken met bijwerkingen van Clindamycine, maar dit is wel mogelijk. De meest voorkomende bijwerkingen van het geneesmiddel, zijn de volgende:

  • Buikpijn, misselijkheid, diarree en andere maag-darmklachten. Bij hevige diarree met buikkrampen moet de gebruiker een arts raadplegen;
  • Een ontsteking van het mondslijmvlies;
  • Huiduitslag.

Ook na de kuur Clindamycine, kunnen er bijwerkingen optreden. Alleen als de gebruiker last heeft van hevige bijwerkingen, wordt aangeraden contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Clindamycine”