Menu
Sale

Clobetasol

Artikelnummer: 7e7bf0229268.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 79,99.Huidige prijs is: € 69,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Clobetasol?

Clobetasol is een hormoonzalf. De belangrijkste werkzame stof in het geneesmiddel, clobetasol, behoort tot de sterk werkende bijnierschorshormonen. Clobetasol remt ontstekingen van de huid en zorgt er bovendien voor dat bijbehorende klachten als jeuk, pijn, zwelling en roodheid verminderd worden. Door de sterke werking van het geneesmiddel, is Clobetasol enkel op recept verkrijgbaar.

Wanneer gebruikt u Clobetasol?

Clobetasol wordt voorgeschreven bij verschillende huidaandoeningen, waaronder psoriasis, lupus erythematodes en bepaalde vormen van lichen. Het medicijn werkt niet alleen ontstekingsremmend, maar vermindert ook klachten als jeuk, pijn en roodheid. Clobetasol maakt de huid weer rustig en soepel, waarbij de klachten uiteindelijk zelfs kunnen verdwijnen.

Wanneer gebruikt u geen Clobetasol?

Clobetasol mag niet gebruikt worden door mensen die overgevoelig zijn voor de werkzame stof in het medicijn of voor de hulpstoffen die in het geneesmiddel zitten. Welke hulpstoffen er precies in het medicijn zitten, staat in de bijsluiter van het geneesmiddel geschreven.

Hoe dient u Clobetasol te gebruiken?

Clobetasol is een zalf die gebruikt wordt door de aangedane plekken van de huid dun in te smeren. Het product mag absoluut niet te dik worden ingesmeerd, want dit verhoogt de kans op eventuele bijwerkingen van het geneesmiddel. Na het gebruik van Clobetasol moeten de handen goed gewassen worden. Het medicijn mag namelijk niet in de ogen terecht komen en door de handen te wassen, kan dit voorkomen worden.

Na het insmeren van de huid met Clobetasol, mag de huid minimaal een half uur niet nat worden.

Dosering

De aanbevolen dosering van Clobetasol is tweemaal daags de aangedane plekken van de huid dun insmeren. Nemen de klachten af, dan mag het product minder vaak gebruikt worden. Gebruik nooit meer dan 30 tot 60 gram zalf per week. Een arts bepaalt hoe lang Clobetasol gebruikt mag worden. Verminderen de klachten niet, dan wordt er overgestapt op een ander geneesmiddel.

Bijwerkingen

Het gebruik van Clobetasol kan voor bijwerkingen zorgen, al komen de bijwerkingen van het geneesmiddel niet vaak voor. Enkele klachten die op kunnen treden tijdens het gebruik van het geneesmiddel, zijn de volgende:

  • Overgevoeligheidsreacties van de huid;
  • Een verminderde werking van de bijnierschors (enkel bij langdurig gebruik);
  • Het dunner worden van de behandelde huid;
  • Vlekken of lijntjes (striae) op de behandelde huid.

De kans op bijwerkingen neemt toe bij het te dik insmeren van de zalf en het afdekken van de behandelde huid, bijvoorbeeld met verband.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Clobetasol”