Menu
Sale

Clobetasonbutyraat

Artikelnummer: 46fc878d5b6f.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 79,50.Huidige prijs is: € 69,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Clobetasonbutyraat?

Clobetasonbutyraat is een hormoonzalf. De werkzame stof van het geneesmiddel behoort tot de matig sterk werkende bijnierschorshormonen. Het geneesmiddel wordt voorgeschreven bij huidklachten die het gevolg zijn van ontstekingsreacties van de huid, zoals roodheid, jeuk, pijn en zwelling. Clobetasonbutyraat is een receptplichtig geneesmiddel, wat betekent dat u altijd een recept nodig heeft om dit geneesmiddel te kunnen verkrijgen en gebruiken.

Wanneer gebruikt u Clobetasonbutyraat?

Clobetasonbutyraat wordt gebruikt voor huidaandoeningen met ontstekingsreacties van de huid, zoals eczeem, psoriasis en jeuk. Door de ontstekingsreacties te remmen, worden de klachten minder en wordt de huid weer soepel en rustig.

Wanneer gebruikt u geen Clobetasonbutyraat?

Het geneesmiddel is niet voor iedereen geschikt. Mensen die overgevoelig of allergisch zijn voor Clobetasonbutyraat mogen het geneesmiddel bijvoorbeeld niet gebruiken. Mensen die overgevoelig of allergisch zijn voor een van de hulpstoffen in het geneesmiddel, mogen Clobetasonbutyraat ook niet gebruiken.

Hoe dient u Clobetasonbutyraat te gebruiken?

Clobetasonbutyraat wordt dun op de aangedane huid gesmeerd. Door het product niet te dik aan te brengen, wordt de kans op bijwerkingen van het geneesmiddel kleiner. Na het aanbrengen van de zalf, moet de gebruiker altijd zijn of haar handen wassen. Op deze manier komt het product niet in de ogen terecht. Na het insmeren van de huid, mag de huid minimaal een half uur niet nat worden om het product goed in te laten trekken.

Merkt de gebruiker na een paar weken geen verbetering, dan moet dit gemeld worden aan een arts. Clobetasonbutyraat mag nooit te lang gebruikt worden. Helpt de behandeling met Clobetasonbutyraat wel, dan moet de behandeling langzaam afgebouwd worden. Breng de zalf bijvoorbeeld eerst eens per dag aan, om vervolgens slechts een per paar dagen te gaan smeren.

Dosering

De gebruikelijke dosering van Clobetasonbutyraat is tweemaal daags de aangedane plekken van de huid dun insmeren. Er mag niet meer dan 30 tot 60 gram Clobetasonbutyraat per week gebruikt worden. Een arts bepaalt hoe lang de gebruiker dit geneesmiddel moet smeren.

Bijwerkingen

Clobetasonbutyraat kan voor bijwerkingen zorgen, al komt dit niet vaak voor. Eventuele bijwerkingen waar de gebruiker mee te maken kan krijgen door het smeren van Clobetasonbutyraat, zijn klachten als het dunner worden van de huid, het ontstaan van striae op de huid, overgevoeligheidsreacties van de huid en een verminderde werking van de bijnierschors bij langdurig gebruik. De kans op bijwerkingen neemt toe als Clobetasonbutyraat dik wordt opgesmeerd of als de huid na het smeren van de zalf wordt afgedekt.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Clobetasonbutyraat”