Menu
Sale

Co-amoxiclav

Artikelnummer: e07e9285c414.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 57,00.Huidige prijs is: € 52,20.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Co-amoxiclav?

Co-Amoxiclav is een antibioticakuur. Dit geneesmiddel bestaat uit twee componenten: Amoxicilline, een penicilline-antibioticum dat verschillende soorten bacteriën doodt, en: Clavulaanzuur. Dit medicijn valt onder de groep van penicilline antibiotica medicijnen. Dit geneesmiddel zorgt ervoor dat de groei van bacteriën wordt afgeremd.

Wanneer gebruikt u Co-amoxiclav?

Dit geneesmiddel wordt gebruikt bij volwassenen en ook bij kinderen welke last hebben van een hersenvliesontsteking, een huidinfectie, een urineweginfectie, een luchtweginfectie, een bijholteontsteking of een middenoor ontsteking. Het medicijn helpt om een groot aantal soorten bacteriën te doden.

Wanneer kunt u geen Co-amoxiclav gebruiken?

Als u niet tegen de ingrediënten van dit medicijn kunt, dan dient u het niet in te nemen. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven dienen het gebruik van dit geneesmiddel te overleggen met een arts.

Hoe dient u Co-amoxiclav te gebruiken?

De medicijnen kunt u gedurende of na de maaltijd gaan innemen met een glas water. U dient de tabletten niet kapot te kauwen, maar in een keer door te slikken. Maak altijd de gehele kuur af. Ook als de klachten zijn verdwenen is het belangrijk om de hele kuur af te maken. Het is mogelijk dat er nog bacteriën zijn achtergebleven. Als deze weer terugkeren dan kunt u opnieuw ziek worden. Vaak is het dan erger dan voorheen. Vaak gebruikt men de tabletten nog drie dagen nadat de klachten verdwenen zijn. Ook als u last heeft van bijwerkingen is het belangrijk om niet direct te stoppen. Neem dan contact op met uw arts.

Dosering

U dient dit medicijn, afhankelijk van de klachten en symptomen, voor vijf tot tien dagen te gebruiken. U dient dit medicijn iedere dag twee tot drie keer in te nemen. Het is belangrijk om de medicijnen met een gelijke interval in te nemen. Zo kunt u het om 8 uur, om 4 uur en om 12 uur innemen. U heeft dan steeds een interval van 8 uren tussen het innemen van de tabletten. Het medicijn Co-amoxiclav is beschikbaar in de varianten 250/125 en 500/125. Het is belangrijk om het medicijn op kamertemperatuur te bewaren.

Eventuele bijwerkingen

Ook deze medicijnen kunnen zorgen voor bijwerkingen. Het is natuurlijk van persoon tot persoon verschillend of er überhaupt bijwerkingen optreden en ook welke bijwerkingen er optreden. Van Co-amoxiclav zijn de meest bekende bijwerkingen dat u last krijgt van maagklachten of darmstoornissen. Ook kunt u een droge mond krijgen. Daarnaast kunnen er schimmelinfecties in de mond of de vagina ontstaan. Dit komt omdat de balans in het lichaam verstoord wordt.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Co-amoxiclav”