Menu
Sale

Co-Codamol

Artikelnummer: 487401f81374.
Categorie:

* Oorspronkelijke prijs was: € 62,00.Huidige prijs is: € 56,70.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Co-Codamol?

Co-codamol is een pijnstiller en prikkeldempend middel. De werkzame stoffen zijn het bekende paracetamol en het iets minder bekende codeïne. Deze combinatie maakt het bijzonder geschikt tegen milde pijn- en jeukklachten. In principe komt Co-codamol in beeld wanneer ibuprofen of reguliere paracetamol niet voldoen.

Wanneer gebruikt u Co-codamol?

U gebruikt Co-codamol tegen allerhande pijn- en irritatieklachten. Vanwege de prikkeldempende eigenschappen is Co-codamol ook bijzonder geschikt bij jeukklachten of huidirritaties. In dergelijke gevallen voorkomt het middel dat u de geïrriteerde huid niet de kans kunt geven te genezen. Als pijnbestrijder is Co-codamol geen geneesmiddel in de zin dat het de onderliggende oorzaak bestrijdt. Wel stelt het middel u in staat om tijdens uw natuurlijke herstel beter te functioneren. Ook werkt de paracetamol in Co-codamol koortsverlagend. Dit maakt het middel ook bijzonder geschikt om te gebruiken tegen koortsklachten.

Wanneer kunt u geen Co-codamol gebruiken?

De werkzame stoffen in Co-codamol zijn paracetamol en codeïne. Zolang u geen allergie heeft voor een van deze stoffen, kunt u het middel veilig gebruiken. Ook voor het gebruik wanneer u zwanger bent of borstvoeding geeft zijn geen harde beperkingen. Wel dient u deze zaken aan uw arts te melden. Het gebruik van Co-codamol in combinatie met alcohol is af te raden. Het middel versterkt de werking van alcohol. U kunt in principe vrij deelnemen aan het verkeer wanneer u Co-codamol gebruikt. Wel dient u er rekening mee te houden dat duizeligheid een van de mogelijke bijwerkingen is van dit middel. Wanneer u last heeft van dergelijke bijwerkingen valt verkeersdeelname, of in ieder geval het besturen van een voertuig, af te raden.

Hoe dient u Co-codamol te gebruiken?

Co-codamol wordt vrijwel uitsluitend in tabletvorm voorgeschreven. Deze tabletten zijn voor orale inname. Geadviseerd wordt om de tabletten met water in te nemen en bij voorkeur tijdens of vlak voor een maaltijd. Het nalaten hiervan heeft geen negatieve gevolgen voor de werking van het middel, maar het verbetert wel de opname in uw lichaam. Ook eventuele bijwerkingen worden hierdoor minder.

Dosering

Net zoals bij paracetamol kan de dosering sterk verschillen per persoon. Deze hangt af van onder meer uw leeftijd, geslacht, gewicht en ook van de ernst van de klachten waartegen u Co-codamol gebruikt. De werking van het middel bedraagt doorgaans enkele uren. Het is zeer goed mogelijk dat u tot wel acht keer per etmaal een dosis moet innemen. Het minder frequent innemen van hogere doseringen is hiervoor nadrukkelijk geen alternatief.

Het middel is tot relatief hoge doseringen in principe veilig te gebruiken. Overmatig gebruik kan op termijn leiden tot klachten aan uw lever en nieren. Volg altijd de instructies van de voorschrijvend arts en de bijsluiter op. Wanneer het effect van het middel onvoldoende is dient u contact op te nemen met een arts. Deze kan, in overleg met u, de dosis verhogen of u een ander middel voorschrijven.

Eventuele bijwerkingen

Zoals hierboven reeds gemeld kan het gebruik van Co-codamol duizeligheid en sufheid veroorzaken. Dit is echter geen waarschijnlijke bijwerking en deze bijwerking als zodanig heeft ook geen verdere negatieve gevolgen voor uw gezondheid. Verder kan Co-codamol ook misselijkheid en obstipatie veroorzaken. Deze klachten komen niet vaak voor en zijn meestal te voorkomen door Co-codamol in te nemen met voldoende vocht en vlak voor of tijdens een maaltijd.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Co-Codamol”