Menu
Sale

Colchicine

Artikelnummer: 2350298e8994.

* Oorspronkelijke prijs was: € 133,40.Huidige prijs is: € 120,50.

* Prijs is inclusief de kosten van het online arts consult.

Bestel nu »

Wat is Colchicine?

Colchicine hoort tot de jichtmiddelen. Jicht is een aandoening aan de gewrichten. Het wordt veroorzaakt door een verhoogd urinezuurgehalte in het bloed. Urinezuur vormt kristallen in het vocht rondom de gewrichten. Dit medicijn valt onder de jichtmiddelen. Jicht is een probleem van de gewrichten. Het komt vaak door een te hoge urinezuurte gehalte in het bloed. Hierdoor ontstaan er kristallen rond de gewrichten. Deze worden vervolgens rood, pijnlijk en ook stijf. Met dit medicijn is het mogelijk om de ontstekingsreacties te verminderen. Hierdoor nemen de klachten af.

Wanneer gebruikt u Colchicine?

Het medicijn wordt gebruikt om jichtaanvallen en acute aanvallen van jicht te voorkomen. Het urinezuur wordt met het medicijn verlaagd, wat helpt.

Wanneer kunt u geen Colchicine gebruiken?

Als u zwanger bent of als u zwanger wilt worden of borstvoeding geeft dan kunt u dit medicijn niet nemen. Het medicijn is een gevaar voor de gezondheid van uw (ongeboren) baby.

Hoe dient u Colchicine te gebruiken?

Het is belangrijk om zo snel als mogelijk te starten met het innemen van dit medicijn. U zult het medicijn voor een langere periode moeten innemen als het is om jicht aanvallen te voorkomen. Gaat het om een acute aanval van jicht? Dan kunt u het medicijn voor een korte tijd gebruiken. Drink geen grapefruit(sap) als u dit medicijn inneemt. Het versterk namelijk de werking van het medicijn.

Dosering

Het medicijn bevat 0,5 milligram colchicine. Deze dosering wordt gebruikt door volwassenen voor een acute aanval van jicht. U kunt dan twee tot drie keer per dag een tablet nemen. Als het is om preventief jichtaanvallen te voorkomen dan kunt u een tot twee keer per dag een tablet innemen. Als u een keer een dosis bent vergeten dan dient u deze gewoon over te slaan. Neem nooit een dubbele dosis van dit medicijn in.

Eventuele bijwerkingen

Het is mogelijk dat er bijwerkingen optreden als u dit medicijn gebruikt. Denk hierbij aan het krijgen van buikpijn, braken, misselijkheid of andere maagklachten. Ook kunt u een jeukerige of irriterende huid krijgen. Weet dat een te hoge concentratie van dit medicijn giftig is. Als hier tekenen van zijn (bloederige diarree, buikpijn, een branderig gevoel in de keel) dan dient u direct contact op te nemen met een arts.

Bestel nu »

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Be the first to review “Colchicine”